Торік на Рівненщині тварини зі сказом кусали людей вдвічі частіше

Ніж за рік до того

Про це повідомили на колегії управління охорони здоров’я Рівненської ОДА. Так, за минулий рік зареєстровано 52 неблагополучні населені пункти, в яких на сказ захворіли 58 тварин. Всього за рік на Рівненщині за антирабічною допомогою звернулися понад 2 800 мешканців області. Зокрема 200 осіб звернулися за допомогою від укусів хворими на сказ тваринами. Від укусів дикими тваринами – 42 особи і бродячими – 411. Це вдвічі більше, ніж у 2014-му, повідомив виконуючий обов'язки начальника Головного управління Держсанепідслужби в Рівненській області, Юрій Ромець. А детальніше про призначення вакцинації від сказу далі у прямій мові:

Також Юрій Ромець наголосив, що торік лікувально-профілактичні заклади області не були забезпечені антирабічними препаратами. В МОЗ України замовили три тисячі доз антирабічної вакцини, а отримали вдвічі менше. Із замовлених двох тисяч мілілітрів антирабічного імуноглобуліну не надійшло жодного, тому медики користувалися послугами комерційних структур, які через дистриб’юторів періодично продавали препарати для закладів охорони здоров’я та безпосередньо пацієнтам. Декотрим з них вакцину доводилося шукати самотужки. Подекуди навіть за кордоном.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень