Музей Червонія не можна переносити: думка фахівця

Нині ця кімната-музей покійного голови Рівненської облдержадміністрації Василя Червонія розташована у Народному домі на вулиці Симона Петлюри, 1 у Рівному. А перенести її збираються у Рівненський обласний краєзнавчий музей

Василь Червоній

Втім, методист відділу культури і туризму Рівненсьокї райдержадміністрації Аліна Янчук вважає, що переносити кімнату-музей Василя Червонія не можна. Такий висновок вона зробила після того, як побувала у Києві на семінарі щодо патріотичних екскурсій. І спробувала розробити маршрут патріотичної екскурсії по Рівному. А для цього побувала у кімнаті-музеї Василя Червонія:

Розповідає Аліна Янчук:

Я розробляла такий собі невеличкий маршрут по місту Рівному патріотичної екскурсії. Бо про місто єврейське розказати можна, про місто польське – розказати можна. А про місто українське патріотичне – екскурсії немає. І Рівне – одне місто в Західній Україні, в якому не проводяться такі екскурсії. Особисто моя думка, що ту музейну кімнату не треба переносити. Бо то оригінальна кімната, там панує дух патріотизму, дух самого Червонія.

Втім, на приміщення, де нині розташована кімната-музей, за словами Аліни Янчук, вже є претенденти. Про них розповіли їй орендарі суміжних з кімнатою-музеєм приміщень. А сама кімната-музей, як стало відомо Аліні Янчук зі слів дружини Василя Червонія – Лариси, нині законсервована. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень