Муніципальна варта може з’явитися у Рівному. Однак не у 2021-му

Це недешеве задоволення, зате – ефективне, наголосив міський голова

У Рівному може з’явитися муніципальна варта.

Тобто, спеціальний орган у системі місцевого самоврядування, який охоронятиме громадський порядок.

Це дуже ефективний інструмент для підтримки ладу на території міста, наголошує очільник Рівного Олександр Третяк. Адже працівники муніципальної варти охороняють комунальне майно, стежать за благоустроєм території, правильним паркуванням, законністю торгівлі тощо.

Проте оплачується їхня робота – з міського бюджету, а це – чималі витрати, пояснює Олександр Третяк:

Міський голова Рівного Олександр Третяк

Запровадження муніципальної варти може стати у нашому місті щонайменше у 20-25 млн грн – для ефективного початку. Адже це передбачає і спецформу, і автомобіль, і місце, і заробітну плату. При чому заробітний фонд на місяць може обходитися у близько 1,5 млн грн.

За словами міського голови, цьогоріч муніципальна варта у точно не з’явиться. Найімовірніше, це питання кількох наступних років.

До того часу Олександр Третяк планує відвідати громадський центр безпеки у Вінниці та поглянути, як така ж модель муніципальної варти працює у Луцьку, аби Рівне взяло за основу кращі зразки.

ДОВІДКА:

Муніципальна варта  — це спеціальний орган у системі місцевого самоврядування, який створюють для охорони громадського порядку, дотримання прав, свобод і законних інтересів громадян на тій чи іншій території, де діє МВ. Такий орган фінансується за кошти відповідного місцевого бюджету.

На службу до МВ приймаються на контрактній основі громадяни України, віком від 21 року, які мають відповідну освіту та професійну підготовку, здатні за станом здоров'я і своїми моральними якостями виконувати завдання, покладені на муніципальну варту.

Наші новини у Telegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Знайдено автомобільні номера

  Знайдено автомобільні номера ВК1273НА , ВК7773ВК

Більше оголошень