Рівненська ЦМЛ матиме «власний кисень» (ВІДЕО)

Про це розповів міський голова Олександр Третяк

У Рівному вироблятимуть власний кисень для потреб госпіталізованих з коронавірусом.

У центральній міській лікарні встановлюють кисневу станцію, придбану за кошти з ковідного фонду, розповів міський голова Олександр Третяк:

Сьогодні в Рівному вже встановлюють кисневу станцію. Вартість – 6 млн гривень, а це в еквіваленті 450 балонів за добу. Мешканці Рівного можуть не турбуватися про те, що в центральній міській лікарні, яка є опорною у боротьбі з COVID-19, облаштована киснева станція. Це дозволить економити кошти лікарні, генеруючи власний кисень.

Міський голова Олександр Третяк під час прямої трансліції у фейсбуці.

Запустити кисневу станцію планують на початку березня цього року, адже потрібно ще врегулювати питання з подачею електроенергії, повідомляють у Рівнераді. 

Міський голова також додав, що генерація власного кисню почнеться приблизно за 10 днів.

Кисневу станцію привезли до Рівного. Фото Рівнеради.

Цю кисневу станцію ми дуже довго шукали. Незважаючи на несприятливі погодні умови, нам все-таки вдалося транспортувати її зі столиці, - зазначив головний лікар міської лікарні Євген Кучерук. - Коли ми запустимо її в роботу, то у місті зникне проблема з поставкою кисню взагалі.

Кисневу станцію привезли до Рівного. Фото Рівнеради.

Нагадаємо, у листопаді в міській лікарні сталася надзвичайна ситуація. О 4-ій ранку тут закінчився кисень. Така проблема виникла через велику кількість киснезалежних хворих і відсутність власної станції. Кисень для медзакладу щодня доводилося закуповували у Львові, а зберігався він у двох кисневих резервуарах і балонах.

Кисневу станцію привезли до Рівного. Фото Рівнеради.

Зауважимо, що Центральна міська лікарня є опорним закладом у боротьбі з коронавірусом. Торік тут пролікували більш як 3 000 коронавірусних пацієнтів. А днями у закладі облаштували й власну ПЛР-лабораторію.

Наші новини у Telegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень