Прихильникам Олександра Третяка варто перестати виправдовувати мера Рівного (ФОТО)

Нема за що: Це Погода (АК)

[media=216766]

Сьогоднішня стрічка рябить дискусіями та повідомленнями про прибирання снігу. Воно і правильно: ситуація в місті непроста, але  перегинати палку теж не варто.

Третяк –  не Бог, не Цар і не міфічний Герой. Немає смислу намагатися його захистити й виправдати в тому, в чому він абсолютно не винен і з чим справитися не зміг би ніхто.

Просто тому, що є така штука – погода. І є три-чотири дні на рік (максимум десять), коли ця погода витворяє свої нормальні сезонні чудеса: 2-3 дні хурделиці й снігу, 2-3 дні – непомірних злив.

 

З цими чудесами – ніхто не справиться. З ними і справлятися не потрібно, за великим рахунком. Їх треба просто перечекати.

Ні, безперечно, щось по можливості робити треба, і кожен з нас має щиро подякувати героїчним трудівникам Міськшеу, але вдавати, що Місто має бути здатним зупиняти стихію, аби серед хуртовини та завірюхи  взяти й забезпечити прибраність від снігу тротуарів та доріг… Це – абсурд.

Ніде ніхто ефективного прибирання снігу – прямо під час хуртовини – забезпечити не може: ні в Німеччині, ні в Канаді, ні навіть… у Білорусі)))

Єдине, що має (намагатися) зробити Місто під час подібних катаклізмів, це забезпечити – максимально ефективну роботу та пересування – громадського транспорту.

Громадського, а не приватного (легкового). Приватний автотранспорт цілком може постояти день-два «на прив’язі». І люди, в масі своїй, теж абсолютно здатні пересидіти подібні погодні умови вдома.

 

Якщо ж ситуація підказує скасувати уроки в школах, то їх треба скасувати. Якщо необхідно залучити допомогу військових, то треба залучати. Головне – зробити все, щоб люди могли дістатися до пунктів призначення і дорогами в принципі можна було їздити.

Так виглядають періодично заметілі в США

При цьому, абсолютно неправильно і нерозумно нарікати «на папєрєднікав» та брак техніки, бо й у Львові, і в Луцьку, і в Франику, і в Хмельницькому – ситуація така ж сама.

Неправда, що якби ми мали більше техніки, то вулиці сьогодні, 8 лютого 2021 року, були б менш завалені снігом.

 

Не були б. Навіть, якби ми мали тут сьогодні весь комунальний автопарк шведського Ґетеборгу чи фінських Хельсинків.

 

Не все вирішує техніка, коли на місто насувається – стихія. Надмір техніки на дорогах навпаки може бути в подібних ситуаціях навіть шкідливим.

Стокгольм. Подивіться як якісно розчищені тротуари. Якісно?

Саме тому, якщо Ви маєте приватне авто, і хочете допомогти міському голові особисто, то просто залишите своє авто вдома, а куди вам треба – йдіть пішки.

Також ви, безперечно, можете взяти лопату і піти розчищати сніг біля будинку, чи біля хати. Але це швидше для очищення совісті.

Найкраще – просто розслабитися і … переждати. При цьому навіть можна спробувати отримувати задоволення, бо, насправді, погода на вулиці – пречудова. Просто прекрасна – як у дитинстві.

 

Справжня Зима

*АК – авторська колонка: усі думки – авторські

Наші новини у Telegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Максим Розенко

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень