«Молнупаравір»: кому призначатимуть рятівні ліки проти коронавірусу

Препарат приписуватимуть людям із груп ризику

«Молнупаравір» – перші зареєстровані для екстреного використання ліки, які запобігають розмноженню вірусу. Першу партію цього препарату в Україну доставили на початку лютого.

Їх призначатимуть тільки сімейні лікарі для тих пацієнтів, які тяжко переносять коронавірус, потрапляють у стаціонари та мають великий ризик померти від ускладнень недуги:

  • хворим на цукровий діабет;
  • з серцево-судинними захворюваннями;
  • ожирінням;
  • людям, яким за 60 років.  

Пігулки важливо призначити у перші 5 дні інфікування. 

– Завдяки цьому препарату, припиняється побудова нових молекул РНК, тобто вірус перестає розмножуватися в клітинах і таким чином припиняється інфікування нових клітин.

 

Якщо «Молнупіравір» можна буде застосовувати всім, кому це рекомендовано, насамперед особам груп ризику, то є надія, що противірусні препарати разом з вакцинацією зможуть вплинути на хід пандемії, – розповіла лікарка-імунологиня, докторка медичних наук Алла Волоха.

Ліки будуть безплатними, в аптеках їх не продаватимуть. 

Джерело: ТСН

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень