Мобілізація жінок в Україні — це російська пропаганда, - Центр дезінформації РНБО

Поки йдеться тільки про військовий облік жінок-медиків

ФОТО АрміяІнформ

Цими днями в інформаційному просторі України циркулюють чисельні повідомлення про обов’язкову мобілізацію жінок. Проте у Центрі дезінформації РНБО заявили, що такі повідомлення є російською пропагандою, адже про обов’язкову мобілізацію жінок в Україні не йдеться.

Російська пропаганда поширює наративи про те, що найближчим часом в Україні почнуть мобілізувати жінок. Що відбувається насправді? Наразі обов'язковому військовому обліку підлягають лише жінки з медичною та фармацевтичною освітою. Але облік – це не призов, – уточнили в Центрі протидії дезінформації.

Служба для жінок в ЗСУ на сьогодні тільки добровільна. У Верховній Раді зараз і справді обговорюють зміни у законодавстві про мобілізацію, демобілізацію та призов на строкову службу. Щодо цього в Центрі протидії дезінформації РНБО пояснили, що: 

  • такі дискусії, в рамках яких окремі депутати можуть висловлювати власне бачення та пропозиції – цілком нормальні для демократичної країни;
  • результатом дискусій має стати законопроєкт, в якому будуть враховані інтереси як держави та Збройних сил, так і громадян.

Наразі про примусову мобілізацію жінок не йдеться. Це добровільний процес, – запевнили в ЦПД.

Водночас у законопроєкті про рекрутинг і мобілізацію вказані зміни, які вирівнюють чоловіків і жінок щодо військового обліку та служби.

До слова, кількість жінок у ЗСУ за два роки повномасштабного вторгнення зросла на 12 тис., зараз проходить службу майже 43 тис. військовослужбовиць. У Міноборони нагадали, що раніше контракт на проходження військової служби укладався жінками віком від 18 до 40 років, але тепер від 18 до 60 років контрактниками можуть стати представники обох статей.

Джерело: Главком

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень