Мобілізація в Україні: жінкам-медикам масово вручають повістки. В чому причина?

Пояснення заступниці міністра оборони

В Україні почастішали чутки про мобілізацію жінок-медиків та про їхнє примусове відправлення на фронт. Однак, це НЕ відповідає дійсності.

Жінкам, які мають медичну освіту, справді роздають повістки для явки до військкомату. Але ніхто на фронт їх примусово НЕ відправляє.

Про те, що насправді відбувається, розповіла в ефірі всеукраїнського телемарафону заступник міністра оборони Ганна Маляр.

За словами Маляр, чутки про примусове відправлення жінок-медиків та взагалі будь-яких жінок на фронт – не більше ніж фейк, придуманий російською пропагандою для дестабілізації ситуації в Україні.

Деякі жінки-медики справді отримали повістки для явки до ТЦК. Однак такі повістки потрібні лише для того, щоб уточнити дані.

При цьому немає нічого нового в тому, що жінок-медиків викликають у військкомат. Ця норма існувала і в мирний час. Згідно із законом, жінки-медики повинні кожні 5 років проходити звіряння даних у військкоматі.

- У нас не мобілізують жінок без їхньої згоди, навіть медиків. І не направляють без їхньої згоди на передній край, - повідомила Ганна Маляр.

Джерело: biz.today.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень