Мобілізація в Україні: чи можна оскаржити рішення ВЛК?

Відповідь правозахисниці

В Україні вже понад рік триває воєнний стан та мобілізація, якій підлягають усі військовозобов'язані від 18 до 60 років.

Однак їх придатність до військової служби визначається лише під час проходження військово-лікарської комісії (ВЛК).

Про те, чи можна оскаржити рішення віськово-лікарської комісії, розповіла правозахисниця Вікторія Тютюнникова, пише сайт ProГроші. 

Як оскаржити рішення ВЛК

Поки ви не отримаєте статусу непридатного, то вас можуть забрати на службу.

- Тимчасова непридатність тягнеться до того моменту, поки не з’явиться остаточний висновок ВЛК. Якщо особа непридатна – її не можуть мобілізувати, – наголосила експертка.

Іноді трапляється, що під час вручення повістки військовозобов'язаний не надав документа, що підтверджує непридатність до служби, але в такому разі медичний висновок варто показати під час проходження комісії.

Без проходження комісії мобілізація неможлива. Однак, якщо після перевірки вам виписали помилковий висновок, що військовозобов’язаний придатний до служби, то варто оскаржити це рішення. Для цього вам треба звернутися до ВЛК вищого рівня.

Також добитися перегляду можна у судовому порядку. Для цього необхідно вказати причину перегляду та додати до цього всі документи ВЛК та результати попередніх комісій.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень