Мобілізація українців за кордоном: Чи покарають чоловіків за непоновлення даних

Штрафи за непоновлення даних

В Україні проходить мобілізація. Військовозобов’язані громадяни України, які зараз перебувають за кордоном, також повинні оновити свої дані у ТЦК та СП через дипломатичні установи України.

За непоновлення даних загрожують штрафи. Про це у коментарі «РБК.Україна» розповів адвокат Сергій Савинський.

Українці, які були зняті з військового обліку у зв’язку з вибуттям за межі України на термін понад три місяці, все одно зобов’язані від 18 травня протягом 30 днів стати на військовий облік. Також стати на облік повинні стати й хлопці, яким виповнилося 17 років.

- Якщо чоловік не став на військовий облік і не оновив свої дані, то його можуть притягти до адміністративної відповідальності, яка передбачає накладання штрафу у розмірі 17 – 25,5 тис. грн, – говорить юрист.

Адвокат пояснив, якщо ці особи не оскаржать постанову про притягнення до адміністративної відповідальності й не сплатять штраф, то щодо них буде відкрите виконавче провадження. Тоді з порушника буде стягнуто відповідну суму в розмірі накладеного штрафу шляхом коштів, рухомого та нерухомого майна.

Як можна оновити дані за кордоном

Військовозобов’язані мають змогу передати свої дані через офіційну електронну адресу або телефони ТЦК та СП, а також через закордонні дипломатичні установи.

- Разом із заявою про взяття на облік потрібно подати відповідні відомості (ІПН, адреса місця проживання, адреса електронної пошти та контактний номер телефону) та копії першої сторінки паспорта громадянина України для виїзду за кордон, – каже адвокат Савинський.

Заяву подають особисто разом із паспортом громадянина України для виїзду за кордон, або засобами поштового зв’язку разом з копією першої сторінки закордонного паспорта.

Тоді установа надсилає заяву з визначеними документами відповідному ТЦК та СП на його адресу електронної пошти, яка розміщена на його офіційному вебсайті, у семиденний строк.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Олена Швидка

Відкрити плей-лист

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Знайдено автомобільні номера

  Знайдено автомобільні номера ВК1273НА , ВК7773ВК

Більше оголошень