Мобілізація прийде всюди: навчання у виші НЕ врятує студентів від призову

Про це заявила народна депутатка від «Слуги народу»

Попри воєнний стан, деякі чоловіки мають право на відстрочку від призову. До такої категорії належать студенти коледжів і вишів, які навчаються на денній формі. 

Однак, у разі загострення бойових дій мобілізації, скоріше за все, підлягатимуть і студенти. Про це заявила народна депутатка України від Слуги Народу Юлія Гришина. 

За словами народної обраниці, цьогоріч відсоток громадян, охочих здобути вищу освіту, значно зріс. Причому, зростання відбулося внаслідок чоловіків.

- Ми всі розуміємо що саме ситуація війни і можливість спокійно продовжувати навчання за достатньо невеликі кошти, які сьогодні в нас коштує вища освіта, дійсно дає можливість уникати мобілізації, - каже нардепка.

Юлія Гришина зауважила, що за потреби мобілізація буде проведена і серед студентів денної форми навчання. Звісно, для такого кроку будуть потрібні серйозні передумови, а саме – загострення ситуації на фронті та необхідність у чисельній перевазі над ворогом.

- Якщо буде загострення ситуації та військове керівництво прийме рішення про те, що нам потрібна або загальна мобілізація, або розширення переліку категорій українців, які повинні бути мобілізовані, то це рішення буде прийнято. І ніхто, нікого не врятує від загальної мобілізації", - наголосила Гришина.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень