Мобілізація безробітних: кого можуть зняти з реєстрації у службі зайнятості?

Виплати по безробіттю у такому випадку припиняються

Фото ілюстративне

Безробітні, які стоять на обліку у центрі зайнятості, можуть бути зняти з реєстрації і відправлені на фронт. Після закінчення служби вони знову зможуть стати на облік та отримувати виплати по безробіттю.

Під час проходження військової служби фактично безробітні громадяни належать до зайнятого населення, тож їх знімають із реєстрації службі зайнятості.

Згідно з Законом України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію», після надання зареєстрованим безробітним мобілізаційних розпоряджень, повісток або розпоряджень військових комісарів, фахівець центру зайнятості приймає рішення про припинення реєстрації безробітного та припинення виплати йому допомоги у зв’язку з безробіттям.

А от при наданні до центру зайнятості зареєстрованими безробітними повістки про призов на навчальні збори, їхня реєстрація як безробітних і виплата допомоги по безробіттю не припиняється.

Під час військової служби громадяни отримують зарплату. Вони є застрахованими в системі загальнообов’язкового державного соцстрахування, зокрема на випадок безробіття, і сплачують податки.

Коли служба закінчується, то громадянин - у разі потреби - може знову звернутися до центру зайнятості та отримати статус безробітного, а разом з цим поновити і виплати по безробіттю.

Джерело: today.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень