Митниця на кордоні з Польщею паралізована: пропускають по одному авто в годину

Через страйк польських перевізників

Пункт пропуску «Ягодин» розташований неподалік села Старовойтове Волинської області. eurowork.com.ua

Така ситуація спостерігається на митному посту «Ягодин», - зазначається у повідомленні Волинської митниці.

Підкреслимо: йдеться про вантажні автомобілі.

У повідомленні зазначено, що 6 листопада 2023 року о 13:20 за київським часом розпочалася акція протесту польських перевізників.

Нагадаємо, основні вимоги її організаторів - у приверненні уваги до ситуації на ринку транспортних перевезень у Польщі, скасування так званого «транспортного безвізу» для українських міжнародних перевізників, заборона на реєстрацію у Польщі транспортних компаній з капіталом, що походить із України.

Як повідомляє Волинська митниця,

За попередньою інформацією, від сьогодні протестувальники пропускатимуть на годину по 1 вантажному транспортному засобу в обох напрямках.

 

Товари 1-24 груп УКТ ЗЕД, які слідують через Польщу транзитом і щодо яких в сусідній країні встановлене ембарго, не підлягатимуть пропуску зовсім.

Вказується, що це зменшить товаропотік через Ягодин в середньому у 25 разів, порівняно із оптимальною кількістю транспортних засобів, що мають приймаються митними та прикордонними органами кожної зі сторін протягом доби. Ця кількість затверджена міжнародними Меморандумами між Україною та Польщею.

Водночас зазначені винятки в обмеженні пропуску, які за твердженням протестувальників, вони робитимуть для:

  • рейсових автобусів;
  • вантажів гуманітарної допомоги;
  • цистерн з пальним на в'їзд в Україну та інших небезпечних вантажів;
  • швидкопсувних товарів та живих тварин.

За попередньою інформацією, акція протесту триватиме до 03 грудня 2023 року, - зазначено у інформації. Про зміни в обставинах роботи митного поста «Ягодин» Волинська митниця інформуватиме.

До слова, подібна ситуація спостерігається і на інших пунктах пропуску на українсько-польському кордоні. Про це, зокрема, зазначено у повідомленні Державної митної служби України.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень