Декого не пускають: українці скаржаться, що у 16-річних на кордоні вимагають додаткові документи

Причому це роблять польські прикордонники

Зокрема такий випадок обговорюється у групі у Facebook Шо там на кордоні News / Українці за кордоном / Перевезення і Робота Європа, яка налічує понад 82 тисячі учасників.

Зокрема, в одному з дописів описується ситуація, коли «донечка, 16 років сама перетинала польсько-український кордон в пункті пропуску Дорогуськ-Ягодин».

Автор допису зазначає, що прикордонник не хотів пропускати дитину через кордон в бік України, мотивуючи це тим, що дитина неповнолітня і ще сказали, що українська сторона, нібито, направила до них лист з тим, щоб не пропускати підлітків з 16-18 років без супроводу дорослого.

Дуже дякую водієві автобуса який підказав дитині, щоб мама власноруч написала дозвіл на перетин дитиною кордону в супроводі водія автобуса (ПІП). Разом з фото маминого паспорта фото доручення показали на кордоні.

Завершується допис словами:

Можливо це на такого стражніка потрапили, а, можливо,дійсно якісь зміни і цей допис стане комусь в нагоді.

У коментарях до допису дехто розповідає, що їхні знайомі та родичі вже неодноразово з 16-річного віку перетинали кордон самостійно і все проходило без проблем. Інші ж описували історії, коли прикордонники вимагали дозволу батьків на самостійний перетин кордону підлітком:

Раніше про плани влади змінити правила виїзду неповнолітніх за кордон ми писали у матеріалі

Як у Європі: українцям до 18 років заборонять самостійно виїжджати за кордон

Офіційно!

На сайті Державної прикордонної служби України зазначається:

Згідно зі статті 313 Цивільного кодексу України громадяни України з 16-ти річного віку, мають право на самостійний виїзд за кордон без супроводу та згоди від дорослих за наявності паспорта громадянина України для виїзду за кордон.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень