Місто з «червоної» зони відмовилося посилювати карантин (ФОТО/ВІДЕО)

Рішення Чернівецької міської ради місцеві підприємці зустріли оваціями

У Чернівцях відповідне рішення було ухвалене на позачерговій сесії міської ради.

З понеділка обласний центр потрапив до «червоної» зони за рівнем розповсюдження коронавірусної інфекції.

Тож сьогодні у Чернівцях приблизно 500 місцевих підприємців, фотографів, музикантів та представників ресторанного бізнесу зібралися під стінами міської ради на акцію протесту «Голодний карантин».

Рішення чернівецьких депутатів передбачає, що у місті дозволено роботу громадського транспорту в режимі спеціальних перевезень (за умови забезпечення водіїв та пасажирів під час таких перевезень засобами індивідуального захисту в межах кількості місць для сидіння).
 

Окрім того, міськрада дала дозвіл на роботу суб’єктів господарювання (торгівлі, побутових послуг, ринків, торгових комплексів, кінотеатрів, ДЮСШ, спортивним клубам, секціям), за умови дотримання протиепідемічних заходів.
 

Водночас депутати підтримали дозвіл на роботу закладів громадського харчування, за умови присутності в залі не більше 20 осіб, але не менше, ніж 10 квадратних метрів залу на одну людину.

Разом з тим, дозволено діяльність дошкільних навчальних закладів та ЗОШ, за умови дотримання рекомендацій головного державного санітарного лікаря України.

[media=194955]

Водночас рішення передбачає заборону роботи розважальних закладів, зон у межах торгових центрів; проведення масових заходів з кількістю учасників більше ніж 20 осіб у закритому приміщенні.
 

Також рішення передбачає рекомендацію органам Нацполіції «не вчиняти дій щодо притягнення до відповідальності суб’єктів господарювання, які діятимуть відповідно до цього рішення».
 

Разом з тим, у рішенні вказано, що Чернівецька міськрада звертається до міністра інфраструктури України щодо недопущення скасування зупинки поїздів далекого сполучення.

Джерело molbuk.ua, Pavlovsky News

Наші новини у ТelegramНомер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень