Міськрада Рівного закликала Київ почути особливих людей

Зокрема почути тих, хто має проблеми зі слухом

Рівнерада вирішила направити звернення до Кабміну та Міністерства охорони здоров’я. Адже у місті склалася незадовільна ситуація із забезпеченням слуховими протезами.

Згідно з нормативними документами, слухові апарати потребують заміни один раз в 3 роки – для дітей до 15 років та один раз в 5 років – для дітей старших 15 років, процесори – один раз в 5 років в разі технічної несправності.

Але коштом державного бюджету у Рівному отримали слухові апарати:

у 2010 році – 1 дитина;

у 2012 – 4 дітей;

у 2013 – 11 дітей;

у 2014. – 11 дітей;

у 2015 – 3 дітей.

З 2016 року діти міста не отримували зовсім від держави слухові апарати. І нині у місті є 38 дітей, яким потрібні такі протези, з них семеро жодного разу їх не отримували за кошти держбюджету. Також слухового протеза потребує один дорослий.

Через високу вартість слухових апаратів батьки дітей-інвалідів та інваліди з проблемами слуху не мають можливості їх оплатити.

Постанова Кабміну передбачає, що забезпечувати технічними засобами людей з інвалідністю мають коштом державного та місцевого бюджетів. Але у бюджеті Рівного не вистачає на це грошей.

Тому міськрада у зверненні висловила сподівання на позитивне вирішення питання забезпечення слухопротезуванням осіб з проблемами слуху коштом державного бюджету.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень