«Мішленівський шик»: красива і корисна добавка виведе звичайні страви на новий рівень
Мова про їстівні квіти, які можна виростити навіть на підвіконні
У багатьох кухнях світу для декорації страв, і навіть у якості повноцінних інгредієнтів до супів, салатів і десертів додають квіти.
Це не лише естетичний делікатес, а й цінне джерело білків, амінокислот і антиоксидантів.
Цей звичай не новий — квіти їли у Стародавньому Римі, Стародавній Греції, в ацтеків і індусів.
Звісно, логічнішим здається додавати їх в десерти — всілякі зацукровані композиції, тістечка та екзотичні торти.
Втім, деякі квіти підходять і для звичайної повсякденної їжі — салатів, супів, бутербродів і навіть печені.
Дієтологи радять купувати набори з органічними квітами у супермаркеті або на підприємствах, які їх вирощують.
Можна й вирощувати самому, що значно економніше - адже готові набори з 15-20 квіточок «на один салат» вартують зараз по 200 гривень і більше.
А ще ви їх самі виростите, тож будете знати, що вони точно безпечні.
Головне - знати, які саме квіти можна вживати в їжу.
Але будьте уважні — не усі квіти придатні у їжу.
Небезпечними для здоров'я є квіти конвалії, нарциса, рододендрона, гліцинії, гортензії, жовтцю, томату, картоплі, чорної бузини тощо.
І це не кажучи про всім відомі наперстянку, вовче лико, беладонну, олеандр і інші дуже отруйні рослини.
Отже, які квіти можна з'їсти?
- Братки
- Троянда
- Настурція
- Бузок, акація біла, садовий жасмин
- Хризантема
- Квіти кабачка, гарбуза
Радіо Трек: НОВИНИ