Міністр у справах ветеранів оформив собі інвалідність і отримав півмільйона

При цьому він має «скромну» декларацію. Як на міністра

[media=183219]

Міністр у справах ветеранів України Сергій Бессараб оформив собі одноразову грошову допомогу у розмірі 525,5 тисяч гривень через отримання інвалідності першої групи під час проходження військової служби.

Як повідомляє АНТИКОР, про це стало відомо із суттєвих змін у декларації урядовця.

24 травня Бессараб задекларував дохід – одноразову грошову допомогу відповідно до постанови КМУ у розмірі 525 тисяч 500 гривень від Київського міського військового комісаріату. 

Скриншот збільшується

Цікаво, що Постанова КМУ від 25.12.2013 № 975 за підписом прем’єра-втікача Миколи Азарова, передбачає призначення і виплати одноразової грошової допомоги у разі загибелі (смерті), інвалідності або часткової втрати працездатності без встановлення інвалідності військовослужбовців, військовозобов’язаних та резервістів, які призвані на навчальні (або перевірочні) та спеціальні збори чи для проходження служби у військовому резерві.

Та з відкритих джерел відомо, що Бессараб живий, не має військових поранень, і вочевидь, не втратив працездатність, адже станом на сьогодні очолює Міністерство ветеранів.

Враховуючи те, що для працездатної особи наразі прожитковий мінімум складає 2 102 гривень, Бессараб отримав виплату 250-кратного прожиткового мінімуму.

Виходить, що Бессараб оформив собі інвалідність першої групи і отримав максимально високу можливу виплату, передбачену постановою (окрім летальних випадків, які передбачають 500-кратну виплату, – ред.). Звичайно, оформити інвалідність для міністра, на відміну від звичайного солдата, не є важким завданням. Ба більше, у відкритих джерелах немає жодної інформації про стан здоров’я чи можливі поранення Бессараба

При цьому АНТИКОР зазначає, що Бессараб, як на міністра, має досить скромну декларацію.

Він володіє земельною ділянкою на 1000 “квадратів” у Крехаєві Козелецького району Чернігівської області. Має право користуватися службовою квартирою у Чернігові.


У них з дружиною є два авто – Toyota Camry 2007 року випуску за 368 тисяч гривень та Mitsubishi Pajero 2008 року випуску за 228 тисяч гривень.
 

За минулий рік Сергій Бессараб заробив 887 тисяч 344 гривні у Генштабі ЗСУ, отримав 8 995 грн соціальної допомоги та 94 633 грн пенсії. Його дружина Алла отримала 19 800 грн пенсії.
 

На трьох банківських рахунках Бессараб тримає 61 тисячу гривень, 40 тисяч гривень та 1100 доларів США. З готівки зазначено по 4 тисячі доларів США і євро.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Микола Кульчинський

Микола Кульчинський

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень