У Міненергетики не знають, скільки газу в українських підземних сховищах

За словами в.о. міністра

У Міністерства енергетики немає точних даних щодо кількості газу в підземних сховищах НАК «Нафтогаз України».

Про це заявив в інтерв'ю «Радіо Свобода» виконувач обов'язків міністра енергетики Юрій Вітренко.

Загальні цифри. Непрозорість полягає в тому, що публіка не знає, скільки газу «Нафтогазу» в підземках. Мало того, там теж два режими - митний склад та нетаможений склад. І цієї інформації немає. Мало того, я навіть розкрию секрет, я запитав у своїх співробітників, тому що потрібно було на Кабмін подавати документи. Міненергетики сказав, що «Нафтогаз» навіть Міненергетики не надає такі дані.

Вітренко сподівається, що цю ситуацію виправлять найближчим часом.

Ми тримаємо «Нафтогаз» у державній власності для того, щоб «Нафтогаз якраз працював там, де є провали ринку, де ринок сам по собі не працює ефективно, щоб «Нафтогаз» виконував ще якісь інші функції. Наприклад, забезпечував безпеку поставок газу. А для цього ми маємо бачити, наприклад, скільки у самого «Нафтогазу» в підземці газу. Мало того, ми навіть маємо бачити, яка, наприклад, собівартість цього газу в підземці. Тому що багато спекуляцій звучить на цю тему, що ось «Нафтогаз» закачує, купував влітку по 3 гривні, а зараз продає по 7. Я знаю, що це не так. Але на цифрах, наприклад, показати не можу. А це неправильно».

Додамо, що на початку року в «Нафтогазі» повідомили, що в українських підземних газових сховищах накопичили рекордний запас блакитного палива за останні 10 років. А саме 28,3 мільярда кубометрів.

Наші новини у Telegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень