Невдоволені тарифами на усі комунальні послуги костопільчани пікетували колишню райраду

Незважаючи на хурделицю

Фото з сайту Костопільської міськради

Мітинг людей, невдоволених тарифами на усі комунальні послуги, відбувся 26 січня в Костополі на Рівненщині перед входом до будівлі колишньої районної ради та райдержадміністрації.

Мітинг був запланований проти зростання тарифів на газ та на доставку газу, переріс у захід проти усіх тарифів – на газ, електроенергію, на воду, тарифів на обслуговування будинків та прибудинкових територій.

Фото з сайту Костопільської міськради

Після бурхливого і малоефективного спілкування усі учасники увійшли до будівлі. Керівництво Костопільської громади запропонувало усім, хто має конкретні пропозиції, внести їх до проєкту рішення, який депутати розглянуть на пленарному засіданні у лютому.

За словами секретаря Костопільської міської ради Давида Дідуха, у міськраді уже зареєстровано два проєкти рішень, які стосуються тарифів:  

Про звернення депутатів Костопільської міської ради восьмого скликання до Президента України, Верховної ради України, Кабінету Міністрів України та Рівненської обласної державної адміністрації" - щодо необхідності скасування рішення про необґрунтоване підвищення тарифів та про збільшення видатків на субсидії;

Про повернення газових мереж Костопільській міській територіальній громаді.

Проєкт рішення про тарифи містить близько 20 пунктів, які Костопільська міськрада вимагає реалізувати у Президента, Кабміну та Верховної Ради.

Поміж іншого, вимагають встановити мораторій на підвищення будь-яких тарифів, передбачити їхнє державне регулювання, перевірити усі газопостачальні організації, чи вони не зловживають своїм становищем, відкрити незалежні інституції для перевірки якості газу, збільшити видобуток газу в Україні тощо. Вимагають також збільшити видатки бюджету на субсидії.

Фото з сайту Костопільської міськради

Костопільська міська територіальна громада також хоче одержати у міську комунальну власність газові мережі «з метою ефективного їх використання в інтересах мешканців територіальної громади, захисту інтересів громади».

Після вивчення цього питання міськрада планує прийняти рішення про звернення до Кабінету Міністрів України, Міністерства енергетики України, Рівненської обласної державної адміністрації, ПАТ «Рівнегаз» щодо передачі їй мереж.

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень