Михайло Романчук з Рівного не пливтиме 400 м вільним стилем на Олімпіаді-2024

Хоче зосередитися на основних дистанціях

Михайло Романчук
Михайло Романчук

Лідер збірної України з плавання Михайло Романчук не братиме участі у запливі на дистанції 400 метрів вільним стилем на Олімпійських іграх у Парижі. Про це він повідомив в ексклюзивному коментарі для Суспільне Спорт.

Романчук виконав олімпійські нормативи на трьох дистанціях для Ігор-2024 у Парижі: 400 м, 800 м та 1500 м вільним стилем. На попередніх Іграх у Токіо він здобув медалі на дистанціях 800 м («бронза») та 1500 м («срібло»).

Хоча Романчук відібрався для участі на трьох дистанціях, він вирішив не виступати на 400-метрівці, а повторити програму, яку мав на Олімпійських іграх у Токіо три роки тому.

400 м? Ні, я сказав, що будемо повторювати програму Олімпійських ігор у Токіо та сконцентруємося на своїх основних дистанціях: 800 м та 1500 м, де будемо робити все можливе, щоб показати максимальний результат, — сказав Романчук.

Також Романчук не буде виступати у плаванні на відкритій воді, хоча мав можливість заявитися завдяки квотам на дистанціях 800 м та 1500 м вільним стилем.

Він зазначив, що на його рішення вплинула низка факторів, зокрема стан води у річці Сена, де проходитимуть змагання на відкритій воді.

Щоб пливти на відкритій воді, потрібно більше досвіду. Цього року у мене не було багато змагань на відкритій воді, тому вирішив не ризикувати своїм здоров'ям, бо ніхто не знає стан води у річці. Ми вирішили зосередитися на своїх основних дистанціях: 800 м та 1500 м, — додав Романчук.

Джерело: Суспільне Спорт

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Сергій Шевчук

Сергій Шевчук

Відкрити плей-лист

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Знайдено автомобільні номера

  Знайдено автомобільні номера ВК1273НА , ВК7773ВК

Більше оголошень