Михайло Романчук з Рівного не пливтиме 400 м вільним стилем на Олімпіаді-2024

Хоче зосередитися на основних дистанціях

Михайло Романчук
Михайло Романчук

Лідер збірної України з плавання Михайло Романчук не братиме участі у запливі на дистанції 400 метрів вільним стилем на Олімпійських іграх у Парижі. Про це він повідомив в ексклюзивному коментарі для Суспільне Спорт.

Романчук виконав олімпійські нормативи на трьох дистанціях для Ігор-2024 у Парижі: 400 м, 800 м та 1500 м вільним стилем. На попередніх Іграх у Токіо він здобув медалі на дистанціях 800 м («бронза») та 1500 м («срібло»).

Хоча Романчук відібрався для участі на трьох дистанціях, він вирішив не виступати на 400-метрівці, а повторити програму, яку мав на Олімпійських іграх у Токіо три роки тому.

400 м? Ні, я сказав, що будемо повторювати програму Олімпійських ігор у Токіо та сконцентруємося на своїх основних дистанціях: 800 м та 1500 м, де будемо робити все можливе, щоб показати максимальний результат, — сказав Романчук.

Також Романчук не буде виступати у плаванні на відкритій воді, хоча мав можливість заявитися завдяки квотам на дистанціях 800 м та 1500 м вільним стилем.

Він зазначив, що на його рішення вплинула низка факторів, зокрема стан води у річці Сена, де проходитимуть змагання на відкритій воді.

Щоб пливти на відкритій воді, потрібно більше досвіду. Цього року у мене не було багато змагань на відкритій воді, тому вирішив не ризикувати своїм здоров'ям, бо ніхто не знає стан води у річці. Ми вирішили зосередитися на своїх основних дистанціях: 800 м та 1500 м, — додав Романчук.

Джерело: Суспільне Спорт

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Сергій Шевчук

Сергій Шевчук

Відкрити плей-лист

Собаку з двома нашийниками бачили у Новому Дворі

У Новому Дворі помітили собаку. На вигляд це довгошерста німецька вівчарка, має два нашийники.

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Більше оголошень