Ми завжди їмо його сирим: Фрукт, який стає кориснішим після термічної обробки
Мова про найпопулярніший фрукт
Існує думка, що термічна обробка вбиває корисні речовини. Але це не зовсім так.
Наприклад, хоч яблука і є дуже корисними для здоров'я фруктами й у свіжому вигляді, саме в запеченому вони надають на здоров'я колосальний ефект.
Так, під час запікання вміст вітаміну С зменшиться, а ось кількість пектину на 100 г кінцевого продукту стане навіть вищою, оскільки випарується частина води.
Пектин — дуже цінна речовина. Доведено, що пектин здатний знижувати рівень холестерину в крові, тим самим сповільнюючи розвиток атеросклерозу та зменшуючи ризик серцево-судинних захворювань.
За багатьох захворювань ШКТ, таких як гастрит, пацієнтам призначають яблука тільки в запеченому вигляді. Вони не спричиняють бродіння в кишківнику, тому присутні в рекомендаціях під час годування маленьких дітей, у харчуванні в післяопераційний період, для усунення дисбактеріозу, для зниження рівня холестерину.
Радіо Трек: НОВИНИ