Яблука в Україні стрімко «підскочили» у ціні

Що відбувається

Ціни на яблука в Україні зросли у понад 2,5 раза. Тепер у супермаркетах їх можна купити від 40 грн/кг.  

Найбільш стрімко зросли ціни на яблуко сорту «Голден Делішез» – майже втричі порівняно з минулим роком. Також у понад 2,5 раза подорожчали сорти яблука «Гала» і «Гренні Сміт». А ось «Айдаред» виріс у ціні найменше – у 2,1 рази. Це свідчить про вподобання споживачів до різних сортів, а також пов’язано з особливостями зберігання різних сортів яблука, – розповіли торгові експерти.

Вони додали, що сорт «Голден» дуже чутливий навіть до невеликого коливання температури повітря у фруктосховищі, тож його продають дорожче, тоді як «Айдаред» набагато менше реагує на ці «струси», тому й ціна цього сорту яблук нижча.

Варто зазначити, що торік через початок війни ціни на яблука були невисокими, оскільки нові логістичні шляхи ще були не налагодженні, а порти України – заблоковані російськими агресорами. Це призвело до необхідності розпродажу яблук за мінімально можливими цінами. 

Джерело: УНІАН

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень