Ми не кацапи: Україна дотримується всіх конвенцій щодо полонених

Щодо російських полонених буде дотримано всіх прав людини

російські полоненні - фото МВС
російські полоненні - фото МВС

Україна не буде оголошуватиме дані про кількість військовополонених. Таку заяву зробила уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

- Ми домовилися не розповсюджувати даних щодо кількості полонених. Потрібно робити все можливе, щоб їх обміняти, - сказала Денісова на брифінзі у п'ятницю.

Проте, за її заявою, у деяких слідчих ізоляторах знаходяться «військовополонені російської федерації, російського агресора».

- Ми відстежуватимемо дотримання їхніх прав, тому що нам треба виконувати Женевську конвенцію про поводження з військовополоненими, - зазначила Денісова.

Вона також сподівається, що і російська сторона дотримуватиметься цієї конвенції., повідомляє Інтерфакс-Україна.

Женевські конвенції — міжнародний договір, який закріплює у міжнародному праві норми щодо гуманного ставлення під час війни. росіяни повсякчас порушують конвенції, як під час попередніх «асвабаждєній», так і з початку повномасштабного вторгнення на територію України.

Вони обстрілюють цивільну інфраструктуру та населення, атакують та захоплюють об'єкти ядерної інфраструктури. 

Крім цього, кремль обстрілює мирне населення, використовуючи заборонене Женевською конвенцією озброєння, таке як касетні та вакуумні бомби.

Успенський собор в Харкові, пологовий та драмтеатр в Маріуполі, дитяча лікарня «Охмадит» в Києві, гуманітарні колони - росіяни прицільно б'ють по вразливих цілях та не дотримуються жодної із конвенцій. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень