«Ми не будемо зволікати»: Лукашенко розповів, проти яких країн може застосувати ядерну зброю

Ядерна риторика путінського підлабузника триває

Білорусь готова використати ядерну зброю, надану близьким союзником росією, в разі зовнішньої «агресії», заявив 17 серпня самопроголошений президент Лукашенко, оскільки напруженість навколо кордонів країни з країнами НАТО зростає.

Про це пише CNN

Мінськ відіграє ключову роль у війні росії в Україні, Москва використовує Білорусь як один зі своїх стартових майданчиків для вторгнення на початку 2022 року, а спільні російсько-білоруські військові навчання минулого року посилили побоювання, що білоруські війська можуть приєднатися до російських сил у конфлікті.

У червні повідомлялося, що російські ядерні боєголовки були доставлені до Білорусі для «стримування», за словами президента росії путіна.

В одному інтерв'ю білоруському інформагентству Лукашенко заявив, що Білорусь «ніколи не буде втягнута в цю війну», якщо українці не перетнуть її кордон. Але він додав: «Ми будемо продовжувати допомагати росії, вона наш союзник».

Він також попередив, що в разі провокації — особливо з боку сусідніх країн НАТО, таких як Польща, Литва і Латвія, — Білорусь «негайно відповість усім, що у нас є», включаючи ядерну зброю.

Невідомо, скільки російського ядерного арсеналу було перевезено до Білорусі останнім часом.

 

Американські і західні офіційні особи публічно не підтвердили факт передавання будь-якої зброї.

 

Хоча високопосадовці з Агентства розвідки Міністерства оборони США (DIA) заявили, що у них немає «жодних причин сумніватися» в заяві путіна.

Під час інтерв'ю Лукашенко видав, що якщо Білорусь зазнає нападу, «ми не будемо зволікати, чекати й все інше. Будемо використовувати весь арсенал нашої зброї для стримування».

— Ми привезли сюди ядерну зброю не для того, щоб когось налякати, — додав він.

 

— Так, ядерна зброя є сильним фактором стримування. Але це тактична ядерна зброя, а не стратегічна.

 

Тому ми застосуємо її негайно, як тільки проти нас розпочнеться агресія.

У липні високопосадовці DIA заявили, що вони не вірять, що Лукашенко матиме якийсь контроль над арсеналом, який, найімовірніше, буде повністю підконтрольний росії.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень