Мешканці Рівненщини зможуть розмитнювати автомобіль по-новому

Для цього треба буде застосунок «Дія»

Фото з мережі
Фото з мережі

Можливість розмитнити автомобіль через застосунок «Дія» незабаром з’явиться в Україні.

– Експериментальний проєкт Уряду дозволить українцям швидко подавати необхідні для розмитнення документи в електронній формі та протягом 10 діб сплатити усі необхідні митні платежі. Нова послуга дозволить завершити митні платежі та митне оформлення автоматично, – розповів перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін.

Перший заступник голови РОДА Сергій Подолін
Перший заступник голови РОДА Сергій Подолін

За словами посадовця, з допомогою «Дії» можна буде розмитнити лише ті транспортні засоби, які найчастіше ввозять в Україну, повідомив перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін:

– Для впровадження проєкту була вибрана одна з найпоширеніших категорій транспорту, які найчастіше ввозять на митну територію України (код  8703). Це легкові автомобілі, мотоцикли, скутери.

Розмитнення по-новому мало запрацювати в Україні ще вчора 2 грудня. Однак поки нова можливість недоступна. За словами Сергія Подоліна, реалізація проєкту має стартувати з дня на день.

Попередньо відомо, що експериментальний проєкт триватиме до 31 серпня 2023 року.

Щодо впровадження нового проєкту голова ГО «АвтоЄвроСила» Руслан Левчик розповів:

На фото - керівник "Авто Євро Сила - Рівне" Руслан Левчик

– Якщо воно працюватиме, то це буде дуже добре, декларації розглядатимуть швидше. Потрібно переходити від старих методів до нових.

 

Для того, аби розмитнити свій автомобіль, витратив більше півтора дня, а щоб поставити на облік – два з половиною. Я вже розмитнив своє авто, тому найближчим часом не буде можливості скористатися новою послугою, але надалі, думаю, що це буде добре. Якщо все працюватиме так, як потрібно.

До слова, з початку цього року Поліська митниця розмитнила 116 140 автомобілі. Загальна сума митних платежів – 7 мільярдів 32 млн грн. Найчастіше в Україну ввозили французькі та німецькі автомобілі 2008 та 2010 років. Це Citroen, Renault, Dacia, Volkswagen.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень