Мер міста на Рівненщині знайшов могилу свого діда через 78 років

Ніхто з рідні не знав, де похований родич

На Херсонщині міський голова Радивилова знайшов могилу свого діда. Микола Карапетян каже, що протягом 78 років місце поховання його родича було нікому не відоме.

Поховання діда знайшов у Рубанівці. Бабуся Марія, розповів «НД» Микола Карапетян, отримала тоді на чоловіка похоронку, однак того, де саме він загинув, ніхто не знав.

З'ясувалося, що Самсон Погосович Карапетян поліг 20 грудня 1943 року при звільненні Херсонщини від німецько-фашистських загарбників. Мер Радивилова знайшов знайоме ім'я на одному з російських сайтів, які опублікували його зовсім нещодавно.

Також інформацію про діда він побачив і в іменних списках воїнів, похованих на території тодішньої Рубанівської сільради Великолепетиського району, а нині Рубанівської громади Каховського району.

Уже на надгробку Микола з сином знайшли знайоме прізвище, але написане з помилками - Карпатьян.

Дід радивилівського міського голови призивався з Вірменії. Син його, Аракел Самсонович, згодом переїхав до України, де одружився з українкою.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень