Фабрика з Рівненщини шиє одяг для всесвітньо відомого бренду «Zara» (ФОТО)

Тут виготовляють 70 тисяч одиниць виробів в рік

Йдеться про швейну фабрику «Маяк». Підприємство розташоване у місті Радивилів, яке відповідно до реформи адмінтериторіального устрою тепер відноситься до Дубенського району.

Фабрика спеціалізується на пошитті чоловічого та жіночого одягу. Тут виготовляють 70 тисяч одиниць виробів в рік, повідомляє Рівненська ОДА.

Фото: Рівненська ОДА

За словами директора «Маяка» Віталія Ткачука, сучасне обладнання дозволяє виготовляти швейні вироби з високою продуктивністю. Фабрика співпрацює з відомими торговими марками, у тому числі постачає одяг для бренду «Zara».

Крім того, впродовж 20 років підприємство співпрацює з партнерами зі Швеції, Німеччини, Бельгії, Польщі. Завдяки такому бізнесу область має позитивне сальдо, тобто експорт перевищує імпорт. Лише у 2020 році експорт товарів на Рівненщині збільшився на 6,6 % проти минулого року.

[media=213602] [media=213603]

На фабриці побував голова Рівненської ОДА Віталій Коваль під час робочої поїздки у Дубенський район.

Фото: Рівненська ОДА

- Розуміємо, що дійсно пандемія вносить корективи у виробничі плани. Але приємно те, що конкуренцію підприємство витримує і шиє товари для Європи. Зокрема, для Німеччини, Латвії та інших країн.

 

Особливу увагу необхідно приділити підготовці кадрів, бо забезпеченість таких виробництв кваліфікованим персоналом – це основна проблема.

 

Будемо ініціювати корективи в обласну програму з регіонального замовлення, щоб наші професійно-технічні заклади готували робітників для підприємств області, - зазначив Віталій Коваль.

Фото: Рівненська ОДА

За його словами, «Маяк» - одне з небагатьох підприємств, яке не лише не скорочувало своїх працівників, а навпаки – змогло перекваліфікуватися. Майже всі свої ресурси фабрика спрямувала на пошиття захисних масок.

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень