Все тільки починається: біженка назвала реальні причини, чому українці продовжують їхати в Ірландію

Їх, на її думку, є 5

Вікторія Канцева має свій Telegram-канал та чимало відео у TikTok, в яких розповідає про особливості життя у Ірландії, куди, як біженка з родиною, українка приїхала у жовтні 2023 року.

Її відео набирають десятки тисяч переглядів, а в одного з них глядацька аудиторія перевищила 2 мільйони осіб.

У цьому відео Вікторія розкрила причину, чому 100 тисяч українців, тікаючи від війни, обрали саме цю країну.

Виплати

 

Донедавна вони складали 880 євро на дорослого, 140 євро на дитину. Однак цьогоріч виплати суттєво урізали – до 155 євро в місяць на одного дорослого.

При цьому оренда квартири коштує 1400 євро на місяць. Щоправда, житлом ірландський уряд українців забезпечує. Та в такому разі немає можливості обирати регіон чи місто проживання – зазначається у коментарях до відео.

Англомовна країна

Вікторія повідомила, що саме цей факт став вирішальним для її родини при виборі країни для виїзду.

Безпека

Ірландія входить до трійки найбезпечніших країн світу, - розповідає авторка відео.

Тут люди не зачиняють двері, в них немає решіток на вікнах, і не всюди є паркани.

 

Підтримка держави

Житло, курси англійської, отримання водійського посвідчення, безкоштовна медицина, - допомога біженцям на кожному кроці.

Спокійні ірландці

Тут люди нікуди не спішать, - ділиться враженнями українка.

Немає такого, як в нас: типу мені 30, то значить все, життя скінчилося: треба швидше щось робити, бігти, летіти, саморозвиватися…

 

В Ірландії в 30 все тільки починається…

Вікторія у своєму відео закликала назвати країну, яку для життя обрали інші українці. І дуже багато відповідей було, що – це Україна, наш рідний дім.

Проте чимало написали і про свій досвід у інших державах світу:

 

annochkapannochka

моїй кумі в Ірландії не сподобалась єдина річ - школи. дуже сувора дисципліна, в туалет не пускають, лавки кам'яні і вимагали форму спец.кольору, книги не маєш- твої проблеми.

 

Anna_Kostenko

…я дуже була розчарована Німеччиною і за 6 місяців повернулись. Не сподобалась сама країна. Мені там було складно, менталітет людей і медицина

Коли моя дитина себе гучно поводила, сусід не прийшов до мене вирішити цю проблему. А одразу пожалівся господині нашої квартири, і вона прийшл сваритись.

В міському транспорті не можна було дитині ввімкнути мультики, бо водій зробив нам зауваження що це може заважати іншим людям. Такі дрібниці, але..

 

Наталия

Жили в Бухаресті — це був рай на землі. Поїхали бо ми з Чернівців в нас дома тихо... але дуже полюбили Румунію... дуже хороша країна і люди

 

Володимир Забурський

Португалія. В Португалії є плюси - це тепло цілий рік, ми навіть зимою купаємось в океані, оформлення документів дуже повільно та медицини – мінуси. Від 3х місяць до півтора року треба чекати на прийом лікака

 

Manikiuras.lt

Я в Литві. Умови прекрасні. Орендую житло, працюю, можна вижити без знання мови. але є такі професії де потрібна мова. А ще саме головне в Литві є Українські школи. Де навчаються діти з України і вчителі з України

 

Альонушка Карпович

Ми в Іспанії маємо тимчасовий захист, але ніякі допомоги ми не отримували і житло самі знімаємо. І знаєте я б рада бути в Україні. Але так не виходить

Раніше про життя українців у Ірландії ми писали:

«Вдома я була тупо бомж», - українку здивувало скільки вона може купити в Ірландії за вартість манікюру

 

Акушерка світила ліхтариком: українку при викидні у лікарні ЄС лікували парацетамолом

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень