Турбо-режим не вдався: у Німеччині пояснили, чому українці тяжко адаптуються

Зокрема, йдеться про пошук роботи

Програма зайнятості біженців з України в Німеччині поки не принесла відчутних результатів, визнають чиновники.

Наразі у ФРН працює 170 тисяч із 840 тисяч українців працездатного віку.

Запроваджена три місяці тому програма Job-Turbo, покликана прискорити інтеграцію українських біженців у Німеччині на ринку праці країни, поки не призвела до відчутних успіхів. Про це повідомляє Федеральне агентство з праці (ВА) у п'ятницю, 2 лютого.

Фото ілюстративне

Частка українок, які в січні 2024 року знайшли роботу (1,2 відсотка), виявилася навіть нижчою за торішні 1,7 відсотка. Серед українських чоловіків цей місячний показник також скоротився з 3,4 відсотка у січні 2023-го до 2,4 відсотка у січні цього року.

Причиною такої ситуації у Німеччині називають несприятливу кон'юнктуру, що ускладнює працевлаштування. Так, у січні безробіття загалом зросло на 200 тисяч осіб у річному вираженні.

Однак той факт, що у найслабшій групі на ринку праці, до якої належать і біженці, які не володіють вільно німецькою мовою, безробіття значно не зростає, вже можна вважати позитивним сигналом.

За офіційними даними, жінки становлять 68 відсотків усіх біженців з України, які живуть у Німеччині.

Кожна третя з них - з дітьми, організувати нагляд за якими дуже важко. Тож інтеграція жінок на ринку праці відбувається набагато важче, ніж у чоловіків.

Нині у Німеччині перебуває 2,4 мільйона біженців працездатного віку, з них приблизно 840 тисяч - з України. Загалом 750 тисяч біженців працевлаштовані з пакетом соціального страхування, зокрема 170 тисяч українців.

Програма Job-Turbo має допомогти знайти роботу тим біженцям, які ще не зайняті на ринку праці. У випадку з українцями йдеться про приблизно пів мільйона людей.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень