Меморіальну дошку міністру освіти УНР відкриють у Рівному (ФОТО/ВІДЕО)

У центрі Рівного

Джерело - museum.rv.gov.ua.

У п’ятницю, 24 травня, на фасаді обласного краєзнавчого музею встановлять меморіальну дошку міністру освіти УНР, історику та митрополиту Української автокефальної церкви Іванові Огієнку.

Тетяна Самсонюк. Фото з інтернету.

Про це в ефірі Радіо Трек розповіла директорка музею Тетяна Самсонюк:

- Обласна рада виділила 100 тисяч гривень на меморіальну дошку Івану Огієнку. Її відкриватимемо 24 травня до сторіччя УНР в Рівному. У приміщенні нашому було міністерство освіти, яке очолював Огієнко. Це не наша ідея, це ініціативна громадських організацій, яку підтримали усі, і влада, і політики й духівництво.

Зауважимо, що на сайті закупівель «Прозорро» значиться, що меморіальну дошку вже придбали. Вказана вартість 85 тисяч гривень.

Іван Огієнко. Скрін з відео R500ua.

Іван Огієнко — визначний український громадський і державний діяч, філософ, історик, педагог, книговидавець, редактор і богослов, теоретик канонічного права, учений-мовознавець, поет, прозаїк, есеїст. У 1903 році Іван Огієнко екстерном закінчив Острозьку гімназію, одержавши атестат про середню освіту.

Значна частина творчої спадщини Огієнка перебуває за кордоном — у Польщі, Швейцарії, Канаді, Німеччині. Невідома й досі доля бібліотеки та його архіву, полишених у Кам'янці-Подільському. творчий доробок мислителя.

В Україні заснували премію імені Огієнка. Це друга, після Шевченківської, в Україні багатогалузева премія, яка відповідає багатогранній діяльності вченого на ниві українського відродження та відзначає нині його гідних послідовників.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень