Медкомісію тепер проходитимуть по-новому. Зміни для військовозобов’язаних

Такі комісії більше не працюватимуть в терцентрах комплектування

ФОТО zaxid.net

Порядок проходження військово-лікарської комісії в Україні змінили. З червня медкомісії не повинні працювати у територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки. Їх роботу треба організовувати у лікувальних закладах, пояснив начальник Харківського ТЦК та СП Володимир Арап.

Тепер у лікарів відбуватимуться одразу дві перевірки військовозобов’язаних:

  1. Лікарська комісія в поліклініці.
  2. Огляд лікаря в навчальному центрі після мобілізації. 

На кожен район визначено лікарню, в якій в окремому приміщенні лікарі оглядатимуть військовозобов'язаних, яких привозитимуть для проходження медичних комісій. Тут робитимуть все — від здавання аналізів до завершення медичного огляду, — пояснив Арап.

Для контролю після такої комісії мобілізованих будуть оглядати лікарі в навчальних центрах. І тільки після подвійного огляду прийматимуть остаточне рішення: якщо особа має хвороби, які не дозволяють проходити військову службу, її не мобілізуватимуть.

Після того, як людина пройде огляд у нас, ми людину вивозимо до навчальних центрів, полігонів. Там військовозобов'язаних оглядає лікар. Усі люди мають певні недоліки зі здоров'ям, у нас ідеально здорових людей немає. Є наказ міністра оборони №402, де чітко прописано, який діагноз дозволяє служити, який — ні, — уточнив Арап.

Як працюватиме процедура демобілізації осіб, яким у поліклініці занизили стан захворювань та мобілізували на полігони та навчальні центри поки не зрозуміло.

Джерело: novyny.live

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень