Медичний колапс у Рівному: лікарі отримують 7-8 тисяч грн і звільняються з державних медзакладів

Цю ситуацію намагаються виправити міські депутати

85,5 мільйонів гривень не доотримають медичні заклади Рівного від НСЗУ.  

Наразі 9 установ, які підписали договори про надання медичних послуг за 13-ма пакетами, не отримують достатнього фінансування, говорить заступниця начальника управління охорони здоров'я Лариса Обуховська:

- Ці пакети в основному стосуються надання планової медичної допомоги. 

 

За основу розрахунків взяли 2020 рік, коли планову медичну допомогу через пандемію коронавірусу здійснювали в обмеженій кількості. 

 

 

Тепер, коли надходить фінансування, розрахунки, ми розуміємо, що ці пакети стали збитковими.

 

Наприклад, пакет «Мобільна паліативна допомога». Торік вартість одного випадку допомоги становила близько 9 тисяч гривень, але розрахунково було відомо, що, щоб пакет був не збитковим, потрібно було близько 20 тисяч гривень. А зараз надходить лише близько 14 тисяч гривень. Тобто, лише на один випадок медзаклад не доотримує майже 6 тисяч гривень.

 

А окрім медичної допомоги в пакет входить і харчування для пацієнта, і забезпечення медпрепаратами, і пальне. Тож ситуація непроста.

Вона зауважила, що через брак коштів медпрацівникам не можуть підвищити зарплату, яка зараз становить 7-8 тисяч гривень.

Тож деякі вузькі спеціалісти вже звільнилися та перейшли працювати у приватні клініки.

Аби виправити цю ситуацію, депутати Рівнеради звернулися до Уряду щодо перегляду розрахунків оплати пакетів медичних послуг та компенсації нестачі коштів.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень