З боржників стягують гроші через суд: «РІВНЕГАЗ ЗБУТу» споживачі заборгували понад 300 млн грн

На частину боржників подали до суду

479 справ щодо стягнення газового боргу перебувають на розгляді у судах Рівненщини.

На початок лютого 2021 року споживачі природного газу Рівненщини заборгували перед ТОВ «РІВНЕГАЗ ЗБУТ» 340 мільйонів гривень. За рік сума боргу зросла на 46 мільйонів гривень.

Відтермінована оплата за енергоресурс сприяє лише накопиченню боргів і неминуче тягне до боргової пастки. Розуміючи це, намагаємось достукатись до свідомості споживачів і в листах, і по телефону.

 

Щодня наші менеджери проводять переговори, під час яких нагадують споживачам про необхідність вчасно розраховуватися за спожитий ресурс. Оскільки ми не маємо можливості постачати газ в кредит, бо й ми його закуповуємо за реальні кошти, – розповів директор ТОВ «РІВНЕГАЗ ЗБУТ» Леонід КОШЕЛЬНИК.

За інформацією компанії, з початку поточного року на адреси боржників було надіслано майже 5,5 тисяч листів-нагадувань. Якщо ж такі звернення споживачі ігнорують, то справа несумлінного платника передається до суду.

Наразі у судах області розглядають 479 справ щодо стягнення боргу, у яких позивачем виступає ТОВ «РІВНЕГАЗ ЗБУТ».

Судова тяганина – неприємна справа для обох сторін, та якщо споживач не реагує на заклики сплатити за спожитий газ, то мусимо звертатись до судочинців. Маємо нагадати, що тривалі борги за газ можуть бути підставою для припинення отримання субсидії.

 

Розв'язання питання через суд – це додаткові витрати споживача, розмір яких нині сягає від 227 до 2270 грн. Втім ми готові почути кожного, бо ситуації бувають різні.

 

У таких випадках радимо укласти договір реструктуризації та суму боргу виплачувати частинами, – розповідає начальник відділу продажів фізичним особам ТОВ «РІВНЕГАЗ ЗБУТ» Тетяна ПАРФЕНЮК.

Згідно з Положенням про порядок призначення житлових субсидій, якщо споживач боргує за газ понад три місяці, а сума заборгованості перевищує 20 неоподаткованих мінімумів (340 гривень), то він ризикує залишитися без допомоги держави на оплату житлово-комунальних послуг.

До слова, «РІВНЕГАЗ ЗБУТ» дякує усім споживачам, які вчасно сплачують за блакитне паливо та зауважує, що платити за послугу треба щомісяця до 25 числа. У компанії нагадують, що з початку дії карантину штрафних санкцій до боржників не застосовують.

Для довідки: З 2015 року ТОВ «РІВНЕГАЗ ЗБУТ» забезпечує постачання природного газу для споживачів Рівненщини, минулого року компанія отримала ліцензію на постачання електричної енергії.

Наші новини у Telegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень