Хто і навіщо вирубує Козлин? Майже гектар 180-річних дерев «іде під ніж» (ФОТО/ВІДЕО)

Бо старі?

Козлин – одна з наймальовничіших місцин на околицях Рівного. Ліс, який ніколи не перестає дивувати нас своєю красою, і де впродовж року відпочивають тисячі рівнян.

Щоразу повідомлення про вирубку тут дерев відлунює в серцях мешканців обласного центру – гострим занепокоєнням, обуренням та тривогою:

Ну, скільки ж можна!

Так і цього разу: відео та фото вирубаних дерев опубліковані в Instagram, викликали справжній резонанс.

 
 
 
 
 

Масив поблизу села Козлин перебуває в управлінні держпідприємства «Костопільський військовий лісгосп», повідомили в обласному управлінні лісового та мисливського господарства:

- Майже 20% лісу в Рівненській області перебуває у підпорядкуванні інших лісокористувачів.
 

Зокрема лісовий масив поблизу с. Козлин, що у Рівненському районі, в управлінні ДП «Костопільський військовий лісгосп», який не належить до структури Рівненського обласного управління лісового та мисливського господарства, - йдеться у повідомленні.

Керівництво Костопільського військового лісгоспу підтвердило, що рубку в Козлині проводять вони, але...

Якщо точно, то це називається «рубка головного користування»*, розповів Радіо Трек директор держпідприємства Анатолій Шумило:

- Дерева, заплановані до рубки у Козлинському лісництві, вже перестояні і не мають цінності. Громадські слухання щодо вирубки на площі 0,9 га відбулися ще в липні.
 

Звідти мають забрати 236 кубометрів. Дерева повезуть в Костопіль на розпиловку.
 

Якщо з них вийде пиломатеріал – його відправлятимуть на експорт.

Навесні на цій же площі посадять нові соснові дерева, - обіцяє Анатолій Шумило. Можливо, але чи виглядають вам уже зрізані там дерева – аж настільки старими?

ФОТО: rivne_1283

Довідково:

* Рубки головного користування – проводять з метою заготівлі деревини у стиглих та перестійних лісових насадженнях, в основу яких покладено дотримання принципів безперервного, невиснажливого і раціонального використання лісових ресурсів, збереження умов відтворення високопродуктивних стійких деревостанів, їх екологічних та інших корисних властивостей.

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень