Пророцтво про «Лісоапокаліпсис» через 30 років обурило лісівників Рівненщини

В ОДА також прокоментували дослідження

Ліси на Рівненщині зникнуть через 30 років, якщо не спинити вирубку лісів. Про це свідчать дані супутникових досліджень. У результатах аналізу йдеться, що на Рівненщині за останній рік вирубали у 2,5 раза більше лісу, ніж за той самий період минулого року.

Заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін підтверджує, що незаконна вирубка лісів є гострим питанням.

Зокрема, у Рівненській області діє багато незаконних пилорам. Водночас, за офіційною інформацією, масштаби вирубки навпаки зменшилися, каже чиновник:

Щодо цифр, то ми в першу чергу орієнтуємося на офіційні дані управління лісового господарства. Так, у 2018 році у Рівненській області вирубали 5070 га, у 2019-му - 4700, станом на сьогодні у нас уже проведена рубка 3957 га.

Крім того, в області щорічно висаджується велика кількість дерев:

Щодо площі лісопосадок. У нас у 2018 році висадили 5900 га, у 19-му – 4800 га. Станом на 28 серпня висадили 3235 гектарів лісу. Утім, ще буде робота восени. Я так думаю, в цьому році ми посадимо ще більше, ніж ми посадили у 2018.

Нагадаємо, що засновник EOS Data Analytics Максим Поляков пояснював, що супутники – це альтернативний спосіб дослідження питання вирубки лісів:

Питання вирубки українських лісів порушують уже не перший рік. Ліс безконтрольно рубають і "сірими" схемами вивозять на експорт. Ніхто не знає справжніх масштабів. Дані отримані із супутників - це незалежний інструмент на шляху до вирішення цієї проблеми. Космос бачить усе.

Рівненське обласне управління лісового та мисливського господарства навіть опублікувало пост з обуренням. Вказали ті ж цифри, а також написали: 

Упродовж останніх років в Рівненській області вкрита лісом площа збільшується (лісом вважаються культури старші 6 років) і державні лісогосподарські підприємства заготовляють менше лісу ніж приростає (це в об’ємних показниках). Сьогодні в області йде підготовка до лісокультурної кампанії весни 2021 року.

Навесні посіяно 19,5 га розсадників і вже восени буде понад 30 млн штук сіянців стандартного садивного матеріалу для висаджування лісу у наступному році.

Також наголошуємо, що площа держлісфонду Рівненської області (яким опікуються державні лісогосподарські підприємства) – 762,1 тис. га. Понад 20% лісів в області належать іншим лісокористувачам.

Тому Рівненське обласне управління лісового та мисливського господарства впевнено заявляє, що ліс був, є і буде незалежно від різних політичних чи економічних маніпуляцій. Ліс – це відновлювальний ресурс, який є основним конкурентом на ринку нафті та пластиковим виробам з неї.

До слова, уже були прецеденти в Україні, коли аерокосмічні дані про вирубку лісів не знайшли підтвердження в натурі.

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Собаку з двома нашийниками бачили у Новому Дворі

У Новому Дворі помітили собаку. На вигляд це довгошерста німецька вівчарка, має два нашийники.

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Більше оголошень