Пророцтво про «Лісоапокаліпсис» через 30 років обурило лісівників Рівненщини

В ОДА також прокоментували дослідження

Ліси на Рівненщині зникнуть через 30 років, якщо не спинити вирубку лісів. Про це свідчать дані супутникових досліджень. У результатах аналізу йдеться, що на Рівненщині за останній рік вирубали у 2,5 раза більше лісу, ніж за той самий період минулого року.

Заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін підтверджує, що незаконна вирубка лісів є гострим питанням.

Зокрема, у Рівненській області діє багато незаконних пилорам. Водночас, за офіційною інформацією, масштаби вирубки навпаки зменшилися, каже чиновник:

Щодо цифр, то ми в першу чергу орієнтуємося на офіційні дані управління лісового господарства. Так, у 2018 році у Рівненській області вирубали 5070 га, у 2019-му - 4700, станом на сьогодні у нас уже проведена рубка 3957 га.

Крім того, в області щорічно висаджується велика кількість дерев:

Щодо площі лісопосадок. У нас у 2018 році висадили 5900 га, у 19-му – 4800 га. Станом на 28 серпня висадили 3235 гектарів лісу. Утім, ще буде робота восени. Я так думаю, в цьому році ми посадимо ще більше, ніж ми посадили у 2018.

Нагадаємо, що засновник EOS Data Analytics Максим Поляков пояснював, що супутники – це альтернативний спосіб дослідження питання вирубки лісів:

Питання вирубки українських лісів порушують уже не перший рік. Ліс безконтрольно рубають і "сірими" схемами вивозять на експорт. Ніхто не знає справжніх масштабів. Дані отримані із супутників - це незалежний інструмент на шляху до вирішення цієї проблеми. Космос бачить усе.

Рівненське обласне управління лісового та мисливського господарства навіть опублікувало пост з обуренням. Вказали ті ж цифри, а також написали: 

Упродовж останніх років в Рівненській області вкрита лісом площа збільшується (лісом вважаються культури старші 6 років) і державні лісогосподарські підприємства заготовляють менше лісу ніж приростає (це в об’ємних показниках). Сьогодні в області йде підготовка до лісокультурної кампанії весни 2021 року.

Навесні посіяно 19,5 га розсадників і вже восени буде понад 30 млн штук сіянців стандартного садивного матеріалу для висаджування лісу у наступному році.

Також наголошуємо, що площа держлісфонду Рівненської області (яким опікуються державні лісогосподарські підприємства) – 762,1 тис. га. Понад 20% лісів в області належать іншим лісокористувачам.

Тому Рівненське обласне управління лісового та мисливського господарства впевнено заявляє, що ліс був, є і буде незалежно від різних політичних чи економічних маніпуляцій. Ліс – це відновлювальний ресурс, який є основним конкурентом на ринку нафті та пластиковим виробам з неї.

До слова, уже були прецеденти в Україні, коли аерокосмічні дані про вирубку лісів не знайшли підтвердження в натурі.

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень