Майже два десятки важливих соціальних ініціатив реалізують на Рівненщині

Загалом на конкурс надійшло понад 70 заявок.

Стосувалися вони покращення надання соціальних послуг людям, розвитку туризму та підприємництва, енерго- та ресурсозабезпечення, повідомив директор департаменту економічного розвитку і торгівлі ОДА Костянтин Мокляк.

Оцінювали розробки незалежні експерти з різних областей. На основі їх пропозицій Конкурсна рада із числа представників ОДА, обласних депутатів та громадськості визначила проекти-переможці. Разом з тим, було відзначено, що цього року надійшла рекордна кількість розробок і багато з них дуже якісно написані.

Саме тому Конкурсна рада рекомендувала департаменту економічного розвитку і торгівлі ОДА звернутися до обласних депутатів стосовно збільшення коштів на впровадження проектів. 

Депутати обласної ради підтримали громади та додатково виділили 300 тисяч гривень з бюджету.

Таким чином буде реалізовано більше проектів, ніж планували раніше, зазначив заступник голови ОДА Ігор Тимошенко.

Так, за 2,1 млн гривень на умовах співфінансування громади втілять у життя важливі для них ініціативи.

Зокрема у селах та містах відремонтують міст та млин, облаштують спортивні майданчики, у тому числі й для людей з інвалідністю, встановлять вуличне освітлення та станцію знезалізнення води.

Також планують створити нові туристичні маршрути та об'єкти задля підвищення привабливості своїх територій. 

Загалом з початку реалізації обласного конкурсу проектів розвитку територіальних громад вдалося реалізувати 95 ініціатив на загальну вартість понад 12 мільйонів гривен, з яких майже 7 мільйонів - це власний внесок громад.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень