Серйозні поломки у газовій системі Рівного ліквідували газовики з Франківська (15 ФОТО)

Та з двох інших міст України

Від майстерності газовиків залежить безпека громадян. У цьому вкотре пересвідчилися у Рівному під час проведення фіналу перших всеукраїнських змагань серед фахівців із діагностики газопроводів «Наша майстерність – ваша безпека». Фінал цього дійства провели у Рівному у вівторок, 5 червня.

За перемогою сюди приїхали команди газовиків з ПАТ «Житомиргаз», ПАТ «Дніпропетровськгаз» та ПАТ «Івано-Франківськгаз».

Командам придумали практичні завдання. Вони мали виявити та усунути серйозні поломки у газових системах Рівного. Працювали вони на трьох вулицях обласного центру. Після чого – здавали теоретичний залік.

В результаті кращою командою визнали працівників ПАТ «Івано-Франківськгаз». Друге місце посіла команда ПАТ «Дніпропетровськгаз»,  а третє - ПАТ «Житомиргаз».

Цей конкурс потрібен для удосконалення навиків газовиків, вважають організатори дійства. А це профспілка газовиків України.

Такий конкурс обіцяють зробити щорічним, каже представник ТОВ «Регіональна газова компанія», член журі Тетяна Бузовська:

Такі змагання потрібні, щоб підвищити рівень професійної майстерності, зацікавити людей у професії газовика. Під час проведення таких конкурсів люди діляться досвідом, пригадують складні ситуації, знайомляться з колегами і в подальшому спілкуються з ними. Люди, які брали участь у перших етапах та у фіналі конкурсу повернуться на свої підприємства із здобутим досвідом. До того ж, це гарна можливість підтримати цих людей фінансово. А заробітна плата у газовиків критично низька, адже ми залежимо від тарифу на газ.

Тож до кінця цього дня журі визначить найкращу команду газовиків з України, члени якої отримають по 20 тисяч гривень премії. А згодом поїдуть переймати досвід колег у Кракові.

Приймаюча сторона змагань теж отримала бонуси від конкурсу. У цьому запевнив голова правління ПАТ «Рівнегаз» Петро Дубас:

Саме від професійності газовиків залежить безаварійне газопостачання, безпека абонентів та економіка кожного газового підприємства. Адже своєчасно виявивши витік газу на газопроводі, ми скорочуємо виробничо-технологічні витрати. Правильна і своєчасна діагностика дозволяє, в першу чергу, перейти до планових замін газопроводів, а не робити це як на вчора. Коли вже є серйозні витоки газу і може статися біда. Наголошую на тому, що робота таких бригад дуже необхідна, бо газові системи п всій Україні – а застарілі. Тому треба виявляти найгірші та вміти їх замінити. І саме під час конкурсів між спеціалістами різних рівнів, ми вчимося ліквідовувати різні неполадки та по-новому діагностувати газові системи.

Зауважимо, що команда ПАТ «Рівнегаз» зайняла почесне третє місце у одному з етапів конкурсу, який проводили у Львівській області 30 травня.

Керівництво ПАТ «Рівнегаз» жартома запевняє, що рівненська команда не вийшла у фінал «аби не забрати перемогу у інших колег».

Додамо, у фіналі змагань журі відзначило кращого майстра. Це фахівець ПАТ «Рівнегаз» Іван Зінкевич.

Втім, як запевняє керівництво підприємства монополіста, найголовніше від такого конкурсу рівненські газовики вже отримали. Це досвід, який в результаті сприятиме тому, аби підприємство надавало якісні та своєчасні послуги абонентам «Рівнегаз».

Фото - Юрія Кульчинського.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень