

Як обрати хороші молочні продукти
Ціни на молочні продукти в Україні зростатимуть, а ось якість буде падати.
– З «молочкою» до травня ситуація буде складною та ускладнюватися. Ціни зростатимуть, а про якість і мова йти не може – майже немає якісних молочних продуктів, – розповів голова Спілки українського селянства Іван Томич.
За його словами, головною причиною зростання цін буде критично низька кількість виробництва молока, повідомляє Голос.ua.
За 100 років ми маємо найменшу кількість поголів'я, а отже й виробництва молока. При такій сировині стає очевидним, що тенденція цін буде до зростання на 8-10%, – зауважив Томич.
Перед тим, як йти до магазину, запам’ятайте декілька правил, які поширюються на всі молочні продукти:
Пастеризоване молоко прогрівають за температури 70-75°C, що забезпечує збереження корисних властивостей молока та знищує шкідливі бактерії. Таке молоко потрібно зберігати у холодильнику, скисає воно через 5-10 діб.
Ультрапастеризоване молоко нагрівають до температури 150°C, завдяки цьому термін придатності молока стає більшим, але користі від нього менше. Таке молоко можна зберігати в закритій упаковці без холодильника, тому це ідеальний варіант для того, щоб брати з собою.
Будь-яке молоко складається з білків, жирів, вуглеводів, вітамінів: A, D, B1, B2, B12 та мікроелементів: кальцій, магній, калій. Якщо ви бачите на етикетці незрозумілі компоненти, то уникайте покупки такого продукту.
Справжнє масло – це вершки. Якість цього продукту не залежить від його відсотка жирності, оскільки молочні жири можуть замінити на жири рослинного або тваринного походження.
Якщо у сметані з жирністю 15-20% стоїть ложка, то у неї могли додавати згущувачі.
Щоб перевірити «молочність» сметани, потрібно розчинити її в окропі: що більше згорнеться білку, то «молочніша» сметана.
При виборі сиру звертайте увагу на його колір та консистенцію. Сир повинен бути однорідного кольору з жовтуватим відтінком, якщо сир яскраво-жовтого кольору, то швидше за все, до складу входять барвники. Консистенція сиру має бути еластичною, сир не повинен кришитися.
Обирайте сир без Е252 – калійної селітри у складі, яка є канцерогеном.
Уникайте у складі йогурту позначки Е407 – стабілізатору у продуктах з фруктовим наповнювачем для придання кремової консистенції.
Купуйте йогурти з меншим вмістом Е210 – бензойної кислоти, оскільки великий вміст бензойної кислоти може свідчити про неякісне молоко з якого виготовили продукт. Надавайте перевагу йогуртам без цукру та наповнювачів.
Обирайте морозиво з позначкою ДСТУ4733 – без рослинних жирів, та уникайте ДСТУ4735 – з рослинними жирами.
Намагайтеся обрати морозиво без барвників або з натуральними барвниками, якими є: бетаніни, антоціани, хлорофіли, аннато.
Джерело: управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області
Радіо Трек: НОВИНИ
5 сигналів від ангела-охоронця, які попереджають про небезпеку: народні прикмети
Новий календар ПЦУ: на які дати перенесли головні свята у жовтні-листопаді ?
Про це мовчать всі грибники: у яких місцях найкраще шукати білі гриби?
Найкращі стимулятори росту герані: Що зробити, аби рослина цвіла аж до Нового року
Багатство за датою народження: як перевірити, чи судилося вам стати багатим?
Через катастрофічну нестачу молока на прилавках зростає кількість імпортної молочки
В Україні масово закриються молокозаводи, а ціни на молочні продукти злетять
Шкідливе поєднання: що не можна вживати одночасно з молочними продуктами
В Україні здорожчали молочні продукти: які нині ціни на молоко та сметану (ВІДЕО)
У «Радивилівмолоко» пояснили, чому замість молока була вода
У Рівному в районі Північного втрачено документи, на прізвище Скубік, а також техпаспорт на автомобіль та телефон. Прохання повернути за винагороду, телефонуйте
06 серпня на мікрорайоні «Північний» було втрачено сумку через плече сірого кольору з документами на прізвище Петеренчук. Якщо ви знайшли ці документи, прохання повернути за винагороду Тел.: (066) 67 07 841
Сьогодні, 21 липня, о 15:20 на зупинці вул.Відінській знайшли сумочку з дитячою іграшкою.