Шкідливе поєднання: що не можна вживати одночасно з молочними продуктами
Перелік харчів може шокувати
Виявляється, не всю їжу та напої можна поєднувати. Невдалі комбінації не лише втрачають корисні властивості, але й можуть нашкодити здоров'ю.
Є 5 продуктів, які не можна поєднувати з молочним.
Кава
Наскільки б ви не любили капучино з привабливою молочною пінкою, корисним цей напій назвати не можна.
Білок, який є у молоці, пригнічує бадьорливі властивості кофеїну. Тому зарядитися енергією чашечка капучино точно не допоможе. До того ж комбінація рослинних кислот у каві та молочної кислоти може викликати здуття, тяжкість, дискомфорт у животі.
Чай
З цим напоєм схожа ситуація. У чорному, зеленому чаї також є кофеїн, який у тандемі з молоком чи вершками втрачає свій тонізувальний ефект. Ще один вагомий привід відмовитися від чаю з молоком — молочні білки пригнічують здатність чаю розширювати судини й нейтралізують дію деяких антиоксидантних сполук.
Морепродукти
Паста з морепродуктами у вершковому соусі, роли з лососем і м'яким сиром, піца з морепродуктами та сиром — споживання подібних страв теж бажано мінімізувати або зовсім виключити.
Рибний білок і жирні омега-3 кислоти дуже погано поєднуються з молочними білками. У результаті — тяжкість, біль у шлунку, від яких дуже складно позбутися.
Яйця
Яєчно-молочний мікс — потужний білковий удар по організму, який не завжди минає без наслідків. Таке поєднання важко перетравлюється, що загрожує дискомфортними відчуттями у травному тракті. Тому не захоплюйтеся омлетом — варені яйця або яєчня набагато корисніші.
Фрукти
Фрукти погано поєднуються з іншими продуктами, тому вживати їх краще як окреме приймання їжі. А у комплексі з молочною продукцією вони можуть нести загрозу самопочуттю: мікс фруктових кислот і молочного білка запускає у шлунку процес бродіння.
Це призводить до виникнення тяжкості, печії, інших дискомфортних відчуттів. Тому краще якомога рідше вживати десерти з фруктів і вершків, молочні коктейлі і йогурти зі шматочками фруктів.
Джерело: ukr.media
Радіо Трек: НОВИНИ