Шкідливе поєднання: що не можна вживати одночасно з молочними продуктами

Перелік харчів може шокувати

Фото із сайту Pеxels
Фото із сайту Pеxels

Виявляється, не всю їжу та напої можна поєднувати. Невдалі комбінації не лише втрачають корисні властивості, але й можуть нашкодити здоров'ю.

Є 5 продуктів, які не можна поєднувати з молочним.

Кава

Наскільки б ви не любили капучино з привабливою молочною пінкою, корисним цей напій назвати не можна.

Білок, який є у молоці, пригнічує бадьорливі властивості кофеїну. Тому зарядитися енергією чашечка капучино точно не допоможе. До того ж комбінація рослинних кислот у каві та молочної кислоти може викликати здуття, тяжкість, дискомфорт у животі.

Чай

З цим напоєм схожа ситуація. У чорному, зеленому чаї також є кофеїн, який у тандемі з молоком чи вершками втрачає свій тонізувальний ефект. Ще один вагомий привід відмовитися від чаю з молоком — молочні білки пригнічують здатність чаю розширювати судини й нейтралізують дію деяких антиоксидантних сполук.

Морепродукти

Паста з морепродуктами у вершковому соусі, роли з лососем і м'яким сиром, піца з морепродуктами та сиром — споживання подібних страв теж бажано мінімізувати або зовсім виключити.

Рибний білок і жирні омега-3 кислоти дуже погано поєднуються з молочними білками. У результаті — тяжкість, біль у шлунку, від яких дуже складно позбутися.

Яйця

Яєчно-молочний мікс — потужний білковий удар по організму, який не завжди минає без наслідків. Таке поєднання важко перетравлюється, що загрожує дискомфортними відчуттями у травному тракті. Тому не захоплюйтеся омлетом — варені яйця або яєчня набагато корисніші.

Фрукти

Фрукти погано поєднуються з іншими продуктами, тому вживати їх краще як окреме приймання їжі. А у комплексі з молочною продукцією вони можуть нести загрозу самопочуттю: мікс фруктових кислот і молочного білка запускає у шлунку процес бродіння.

Це призводить до виникнення тяжкості, печії, інших дискомфортних відчуттів. Тому краще якомога рідше вживати десерти з фруктів і вершків, молочні коктейлі і йогурти зі шматочками фруктів.

Джерело: ukr.media

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень