Мати Кузьми заборонила переробляти пам'ятник її сину у Луцьку (ФОТО)

Скандал із луцьким пам'ятником Скрябіну виходить на фінішну пряму

Ольга Кузьменко заявила, що пам’ятник Скрябіну у Луцьку необхідно демонтувати і "його демонтують однозначно".

Крім того, вона категорично проти того, аби Ірина Дацюк, яка створила скульптуру відомого українського музиканта, переробляла її.

Про це повідомляє «Район Луцьк».

Ольга Кузьменко виклала власну позицію з приводу невдалого памятника та його подальшої долі у спеціальній заяві, яку поширила голова місцевого фан-клубу музиканта «Модна Країна» Богдана Колб.

Подаємо повний текст звернення Ольги Кузьменко:

«Жителям Луцька і фанам Скрябіна.

 

Хочу до всіх наших прихильників донести і роз’яснити ситуацію з пам’ятником Скрябіну. Язик не може виговорити синові... Пам’ятник буде демонтований – це однозначно.

 

Ірина Дацюк абсолютно не наблизилася до портретної схожості Андрійка, значить вона не може виконувати цю роботу. Звалювати свій абсолютний провал на когось – це смішно. Я від її переробки вже давно відмовилася.

 

Це ж потрібно мати яку відвагу, щоб зробити скандал на цілу Україну, бути фактично уже звільненою від цієї роботи і заявляти про якийсь обов’язок переробки.

 

Я, мама Андрія Кузьменка, забороняю робити подібні заяви, бо вони не мають під собою ніякого ґрунту. Прошу Ірину Дацюк залишити душу і тіло мого сина в спокої.

 

Ви ж християнка, не спекулюйте на цій темі, вона для вас давно закрита».

Нагадаємо, що памятник Скрябіну, який встановили у Луцьку 01 жовтня, одразу став предметом нищівної критики з різних боків.

Згодом авторка пам’ятника Ірина Дацюк пояснила, що її ескіз був абсолютно вдалим, але її роботу зіпсували у Львові, де відливали скульптуру з бронзи.

Вона пообіцяла, що переробить цей пам’ятник.

Однак, ентузіазму це ні в кого не викликало.

Жителі міста через єдину систему петицій навіть намагалися заборонити Ірині Дацюк творити у Луцьку.

Петиція таки набрала необхідну кількість голосів, але міська влада Луцька повідомила, що не вправі обмежувати творчість громадян.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Микола Кульчинський

Микола Кульчинський

Відкрити плей-лист

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Знайдено автомобільні номера

  Знайдено автомобільні номера ВК1273НА , ВК7773ВК

Більше оголошень