Матеріальна допомога пенсіонерам-переселенцям: чи можна її оформити?

Важливі нюанси щодо отримання державної допомоги у розмірі 2 тис. грн

В Україні вже більш як місяць триває повномасштабне російське вторгнення. Мільйони громадян змушені покидати свої домівки та шукати прихисток в інших регіонах країни, а то й за її межами.

Для тих, хто став вимушеним переселенцем і офіційно оселився в іншій області, передбачили грошову підтримку від держави:

  • 3 000 грн/міс. - для дітей та людей з інвалідністю;
  • 2 000 грн/міс. - для решти ВПО.

Окрема програма передбачена для осіб, які допомагають переселенцям із роботою та житлом:

  • 6 500 грн обіцяють роботодавцям за кожного працевлаштованого переселенця;
  • по 450 грн/міс. отримають громадяни, які надали житло вимушеним переселенцям, як компенсацію збільшення витрат на комунальні послуги.

Багатьох пенсіонерів наразі хвилює, чи не втратять вони пенсію, якщо стануть на облік як внутрішньо переміщені особи (ВПО) і подадуть заявку на виплату щомісячної допомоги у 2 000 грн.

Відповідь на це питання дає фахове видання «Пенсійний кур’єр». Отже:

Ця допомога надається як допоміжний соціальний захист для людей, які були вимушені покинути свій дім через воєнні дії. Вона виплачуватиметься додатково до пенсії, якщо переселенець — пенсіонер.

Допомога надаватиметься за повний місяць, незалежно від дати звернення за нею. Якщо звернутись за цією виплатою в розмірі 2000 грн в останні дні березня, її можна отримати і за цей місяць.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень