Масниця від Клопотенка: рецепти млинців зі смачними начинками

Тиждень Масниці триває до 1 березня

Масниця або Масляна – одне із найдавніших слов’янських свят.

Цим святом проводжають зиму та зустрічають весну. Традиційно  стравою на Масляну в Україні є млинці. Тож ми підібрали найсмачніші рецепти млинців від відомого кухаря Євгена Клопотенка.

Млинці з банановою начинкою 

Вам знадобиться

Для тіста:

  • 1 л молока
  • 250 г борошна
  • 4 яйця
  • 2 ст. л цукру
  • 50 мл рослинної олії
  • 1 дрібка солі
  • Для начинки:
  • 1 банан
  • 100 г сметани або йогурту
  • 2 ст. л кунжуту

Приготування:

Змішайте молоко, рослинну олію, сіль, яйця  цукор. Перемішайте до однорідної консистенції. Потім почніть додавати борошно невеликими порціями і перемішуйте, не даючи утворюватися грудочкам.

Розігрійте пательню без олії на середньому вогні. Обсмажуйте млинці з обох боків до золотистого кольору.

Кунжут обсмажте на розігрітій сковороді на середньому вогні приблизно 3 хвилини, поки він не стане золотистим. Постійно помішуйте лопаткою, щоб кунжут не пригорів.

Банан почистіть і наріжте кільцями. Перекладіть в миску, додайте кунжут і сметану або йогурт. Перемішайте начинку і загорніть у млинці.

Млинці з гарбузом і яблуком

Вам знадобиться

Для тіста:

  • 130 г борошна
  • 340 мл молока (замініть на воду для пісних млинців)
  • 2 яйця
  • 2 ст. л соняшникової олії (і додатково для смаження)
  • 2 ст. л цукру
  • 1 дрібка солі

Для начинки:

  • 300 г гарбуза
  • 1 велике яблуко
  • 1 ч. л соку лимона
  • 30 г лісових або волоських горіхів  лісових горіхів
  • 1 ч. л.меду

Приготування:

Змішайте яйце, сіль, цукор, рослинну олію до однорідного стану. Додайте борошно і добре перемішайте. Влийте молоко невеликими порціями і ще раз перемішайте.

Пательню змастіть невеликою кількістю рослинної олії, вилийте ополоником тісто на пательню і розподіліть його по всій поверхні, нахиляючи сковорідку з боку в бік. Випікайте 1 хвилину, потім переверніть на інший бік і випікайте ще одну хвилину. Готові млинці викладіть на тарілку.

Гарбуз і яблуко почистьте і натріть на великій тертці. Змішайте їх в невеликій мисці, додайте мед, подрібнені горіхи й сік лимону. Викладіть начинювання в млинці та загорніть у формі трикутника.

Млинці з медовою заправкою

Вам знадобиться

Для тіста:

  • 1 л молока
  • 250 г борошна
  • 4 яйця
  • 2 ст. л цукру
  • 50 мл рослинної олії
  • 1 дрібка солі
  • Для начинки:
  • 2 ст. л меду
  • ½ лимона (сік половини лимона)
  • 3 шт. анісу
  • 1 ч. л Кориці

Приготування:

Змішайте молоко, рослинну олію, сіль, яйця  цукор. Перемішайте до однорідної консистенції. Потім почніть додавати борошно невеликими порціями і перемішуйте, не даючи утворюватися грудочкам.

Розігрійте пательню без олії на середньому вогні. Обсмажуйте млинці з обох боків до золотистого кольору.

У миску вичавіть сік половини лимона, додайте 2 мед і  корицю. Перемішайте суміш. Перелийте суміш у невеликий сотейник і додайте аніс . На маленькому вогні потихеньку уварюйте суміш до більш в'язкого стану.

Млинці з куркою та шоколадом

Вам знадобиться

Для начинки:

  • 1 куряче філе
  • 20 г шоколаду
  • 1 ч. л журавлини
  • Сіль

Приготування:

Посмажте млинці.

Куряче філе помийте і почистьте  від плівок і жиру. Розігрійте духовку до 180 градусів. Викладіть ціле філе на деко і запікайте приблизно 30-40 хвилин (в залежності від розміру). Перевірити готовність курки ви можете за допомогою ножа. Акуратно розріжте м'ясо, воно не повинно бути рожевим всередині.

Готовому філе дайте охолонути, а потім розділіть м'ясо руками на волокна. Трохи присоліть за смаком.

Шоколад натріть на дрібній тертці. Журавлину промийте та висушіть.

Змішайте курку з журавлиною, посипте тертим шоколадом. Перемішайте начинку і викладіть на млинці.

Млинці з м’ясною начинкою

Вам знадобиться:

  • 2 курячих філе
  • 200 г твердого сиру
  • 30-50 мл томатного соку
  • 1/2 головки часнику
  • 150 г борошна
  • 300 мл води
  • 3 яйця
  • 2 ст. л рослинної олії
  • 1 дрібка червоного перцю
  • 1 ч. л кетчупу
  • Сметана
  • Сіль

Приготування:

Філе відваріть з ½ головкою часнику і сіллю за смаком до готовності (приблизно 20-25 хв.).

У мисці змішайте  яйця, воду, рослинну олію та сіль. Розмішайте до однорідності. Поступово додавайте борошно і перемішуйте до однорідного стану. На сковорідці підсмажте млинці без рослинної олії, оскільки вона вже є у складі тіста.

Готове куряче філе остудіть і поріжте невеликими кубиками.

У чашу блендера перекладіть курку, томатного соку, дрібку червоного перцю і кетчупу. Перебийте до однорідного стану. Залежно від ваших уподобань, ви можете перебити м'ясо у зовсім однорідний паштет або подрібнити масу не до кінця, щоб залишити структуру волокон.

Сир натріть на середній тертці та додайте сир до начинки. На одну сторону готового млинчика викладіть курячу начинку і трохи сиру зверху. Загорніть млинець.

Млинці з грибами та червоним вино

Вам знадобиться

Для начинки:

  • 100 г печериць
  • 50 г вершкового масла
  • 150 мл червоного вина
  • Сіль та перець

Приготування:

Посмажте млинці. Рецепт можна знайти вище.

Печериці добре промийте та висушіть. Наріжте їх тонкими пластинами. Розігрійте пательню з вершковим маслом і обсмажте печериці приблизно 10 хвилин. Поперчіть і посоліть за смаком.

Потім вилийте в сковорідку червоного вина і протушкуйте в ньому гриби на середньому вогні до випарювання. Викладіть готову начинку на млинці та подавайте.

Фото й матеріали з сайту Євгена Клопотенка

Наші новини у Тelegram. Номер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

У Рівному знайшли посвідчення учасника бойових дій

У Рівному на зупинці 12 школа, знайшли посвідчення учасника бойових дій. Документ виданий, на ім'я Рогожніков Віктор Петрович. За деталями звертайтесь за номером: 099 92 60 612

У Рівному знайшли техпаспорт на прізвище Поліщук

У Рівному 1 листопада знайдено техпаспорт, в районі масив Київський. Документ виданий, на ім'я Поліщук Наталія Володимирівна. За деталями звертайтесь за номером: 096 118 5225

У Рівному знайшли посвідчення водія та документи

У Рівному на автовокзалі на вулиці Київській знайшли посвідчення водія і техпаспорти, на ім'я Валерія Володимировича Смикало. За деталями звертайтесь за номером: 067 64 57 603

Більше оголошень