У Рівному флористка та священник уникли штрафу. За «порушення карантину»

Чи не було порушення?

Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

У перший день впровадження «червоного» рівня епідеміологічної небезпеки у Рівному почалися перевірки. Поліцейські того дня, 26 жовтня, побували у квітковому магазині на вулиці Гагаріна, 16 та склали адміністративний протокол на продавчиню. Протокол передали до суду, який мав би визначити міру покарання.

Це міг би бути штраф у розмірі від 17 до 34 тисяч гривень. 

У судовому засіданні жінка вину у вчиненні адміністративного правопорушення не визнала та вказала, що працює флористом в магазині «Квіткова примха». Тобто найманим працівником.

 - Оскільки їй терміново потрібно було відлучитися на деякий час з робочого місця, вона попросила свою знайому ОСОБА_2, щоб та її підмінила. В час її відсутності з`явилися працівники поліції, які склали протокол про адміністративне правопорушення. Крім того, зазначила, що в ОСОБА_2 наявний негативний результат досліджень від 26.10.2021 року, - йдеться у постанові суду.

Тож провадження у справі закрили, у зв`язку з відсутністю в діях продав чині складу адміністративного правопорушення.

Суд, аргументуючи своє рішення, також врахував, що порушниця не є суб`єктом правопорушення, що передбаченого ч. 1 ст. 44-3 КУпАП, оскільки вона найманий працівник – флорист у ФОПа, що підтвердилося документально. Тож флористка немає повноважень допускати чи не допускати працівника до роботи.

Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

У Рівненському суді днями розглядали й інший протокол – складений на священника Свято-Воскресенського собору у Рівному.

З постанови суду відомо, що він проводив богослужіння, порушуючи карантинні обмеження. Віряни у храмі були переважно без масок.

Суд визнав священника винним у порушенні карантину і на підставі ст. 22 КУпАП звільни від адміністративної відповідальності (штрафу у 17 тисяч гривень), обмежившись усним зауваженням.

Провадження у справі закрили.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень