Маршрутки Рівного перевіряють на чистоту

Щодня

Фото ілюстративне, з Мережі

Водіїв та власників транспортних засобів, які займаються пасажирськими перевезеннями, контролюють на рівні міського управління транспорту. Там не стали чекати, доки петиція на сайті Рівнеради набере необхідну кількість голосів і взяли справу у свої руки. Щодня працівники управління виходять на рейди, аби виявити водіїв, які нехтують гігієною транспорту, розповідає керівник управління Віталій Миронюк:

Миємо, чистимо, перевіряємо. Але сказати, що вже все вирішено, на сьогоднішній день я не можу.

 

Така робота проводилася й раніше, тільки мляво. А тепер от кожен день працює людина на лінії – ми перевіряємо і вказуємо на недоліки.

 

Ми поставили задачу: автобуси всередині мають бути чистими.

Також він зазначив, що перевірити відразу 300 транспортних засобів не вийде. На це потрібно близько двох тижнів, адже щодня інспектори вибірково перевіряють чистоту орієнтовно 20-30 маршруток.

Ось такий "сюрприз" може чекати на пасажирів. Фото видання "Правда.іф" (Івано-Франківська маршрутка)

Від водіїв вимагають, аби у маршрутці чистою була не лише підлога, а й сидіння, поручні та вікна:

При зустрічі з водієм у нього запитують, як часто він миє транспортний засіб і коли це було востаннє. Деякі кажуть: «Мию ввечері», тоді ми в нього питаємо, що саме він миє. Той каже: «Підлогу». Але ще є поручні, і місця за сидіннями, де люди беруться руками, вікна так само. Тоді водії вже відповідають: «Вікна мию раз в місяць. Ось миючі засоби», до прикладу. Хто правду каже, хто намагається схитрувати. Ми на цьому загострюємо увагу і реакція однозначно буде, - запевнив Віталій Миронюк.

До слова, в управлінні хотіли запровадити організовану мийку всіх транспортних засобів на одній автомийці. Утім, перевізники з цим не погоджуються, бо кожен сам обирає, де йому зручніше і дешевше це зробити.  

Додамо також, що цієї ночі петиція щодо проведення щомісячого миття та санобробки миючими засобами маршруток Рівного та області, розміщена на сайті Рівненської міськради, набрала необхідну кількість голосів. Найближчим часом її має розглянути міський голова.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень