Малюка з рідкісним «синдромом вампіра» покинули в лікарні. ФОТО 18+

Турин

В Італії чотиримісячного хлопчика з рідкісною генетичною аномалією, через яку він не може перебувати на сонячному світлі, покинули в госпіталі міста Турин.

Медики, які доглядають за ним із часу народження в серпні, назвали його Джованіно. Про це повідомляють італійські видання.

Зазначається, що у дитини моторошне й невиліковне захворювання шкіри — Harlequin-type ichthyosis — пігментна ксеродерма, або іхтіоз Арлекіна.

 

Воно проявляється підвищеною чутливістю до ультрафіолетового випромінювання.

Джованіно нині лежить у спецвідділенні інтенсивного лікування.

Щоб шкіра не пересихала і не зазнавала пошкоджень, лікарі у будь-який спосіб намагаються уберегти малюка від потрапляння сонячного світла. Крім цього, декілька разів на день змащують його тіло зволожувальним кремом.

- Він гарне дитя, яке посміхається та любить, щоб його носили навколо відділення, — розповіла керівниця відділу спеціальної терапії Даніела Фаріна.

Працівники медустанови додають, що батьки Джованіно жодного разу не контактували з ними і не виявляли бажання забрати сина.

Стурбована ситуацією й місцева влада, яка намагається зв'язатись з рідними немовляти.

Водночас після того, як історія Джованіно стала головною темою місцевих новин, люди почали телефонувати та пропонувати всиновити унікальну дитину.

Відомо, що Harlequin-type ichthyosis (іхтіоз Арлекіна) є наслідком генетичного відхилення і припадає на одну людину з мільйона.

Він нагадує костюм Арлекіна (персонаж італійської комедії масок), звідси й назва хвороби.

 

За такого стану клітини старої шкіри відходять занадто повільно, а нові репродукуються дуже швидко, що й спричиняє наростання товстої сухої шкіри. Як наслідок — утворюються лускаті пластини, які розділяють глибокі тріщини.

Крім цього, захворювання супроводжується болем, порушенням терморегуляції і високим ризиком інфекцій.

Зазначається, що симптоми відхилення зазвичай з'являються одразу ж після народження чи в перший рік життя.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Микола Кульчинський

Микола Кульчинський

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень