Сьогодні рівнян запрошують на святкування

Сьогодні в рамках святкування загальноміського свята меду та трав «Золотіївські ряди» «Бібліотека open air» запрошує рівнян та гостей міста на народознавче свято «Прийшов Спас - готуй рукавиці про запас».

14 серпня - свято Маковія. У церковному календарі цей день називається Днем мучеників Маккавеїв та Святом Винесення чесних древ Животворящого Хреста Господнього. Українці мають багаторічні традиції, які зберігаються та шануються протягом століть.

Саме сьогодні у мікрорайоні Золотіїв відбудеться Свято меду і трави «Золотіївські ряди» на честь 505-ої річниці від часу першої згадки про Золотіїв.

Про Золотіїв та його мешканців у бібліотеці-філії №4 буде представлено інтерактивну виставку «Дари природи: мед та рослини -цілителі» та інсталяцію з фотографій, картин, найдавніших раритетних книг класиків української літератури, які зберігаються у фонді бібліотеки, ужиткового і декоративного мистецтва колишнього Золотіїва.

Раніше це було село у передмісті Рівного. Нині - житловий масив, що зберіг своє красиве ім’я, а корінні золотіївці - глибоку історичну та етнічну пам'ять.

Початок о 13 годині на подвір’ї бібліотеки-філії № 4 (вул. Олексинська, 12в).

 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Оля Багній

Оля Багній

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень