Літом в Україні можуть зникнути банкомати: що зміниться для людей? (ФОТО)

Ви до такого готові?

Нацбанк планує взяти під контроль усі гроші українців. І не лише Нацбанк.

Як стверджує РБКв Україні зникнуть банкомати: 

Це відбудеться з 1 серпня 2020 року.


Саме тоді власники електронних платіжних засобів зможуть отримувати готівкові гроші з кас підприємств торгівлі, громадського харчування і послуг, які застосовують реєстратори розрахункових операцій.

Про це йдеться в постанові Правління Національного банку України від 7 травня 2020 №59 «Про затвердження Змін до Положення про ведення касових операцій у національній валюті в Україні», яка набирає чинності з 25 травня 2020 року.

Як зазначається,

Національний банк передбачив також застосування суб'єктами господарювання поряд з паперовими електронних розрахункових документів та електронних фіскальних звітних чеків.

Крім того, НБУ розширив можливості суб'єктів господарювання щодо здійснення операцій з переказу готівки в національній валюті через фінансові установи, які отримали ліцензію на здійснення таких операцій.

Відповідна норма стартує з 1 липня 2020 року.
 

Вважається, що такий крок допоможе зменшити тінізацію економіки. Нова постанова НБУ буде сприяти зростанню безготівкового сегмента, а також фінансової інклюзії.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Микола Кульчинський

Микола Кульчинський

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень