Ліки за полісом: у Рівному можна буде оформити фармацевтичну страховку, - МОЗ

Пілотний проєкт запускають у 6-ти містах

В Україні впроваджують пілотні проєкти з фармацевтичного страхування. Це дозволить зменшити фінансове навантаження на сімейний бюджет шляхом добровільного медичного страхування, повідомляє МОЗ.

Проєкт запускають у 6-ти містах

Пілотні проєкти із фармацевтичного страхування запускають у Рівному, Сумах, Запоріжжі, Одесі, Харкові та Києві. Відповідний меморандум для впровадження підписали у Міністерстві охорони здоров’я України 7 грудня.

Скільки коштуватиме страховка і як її отримати

У закладах охорони здоров’я міст, що беруть участь у пілотних проєктах, лікарі уже мають доступ до системи фармацевтичного страхування. Для того, щоб взяти участь у проєкті, пацієнт має придбати страховий поліс та сповістити про це свого лікаря.

Пацієнт сплачуватиме 120 грн на місяць та отримає можливість використати страхову суму у 20 тис. грн у разі призначення для амбулаторного лікування препаратів, що не входять до програми «Доступні ліки», та вартість яких не відшкодовується за програмою реімбурсації.

Щоб отримати ліки за страховкою у разі хвороби

  • пацієнт приходить до лікаря, обстежується, отримує рецепт на ліки;
  • препарати, які входять в програму фармацевтичного страхування, автоматично бронюються в аптеці;
  • пацієнт отримує повідомлення з інформацією про аптеку, де можна забрати ліки;
  • страхова компанія автоматично оплачує ліки, без залучення пацієнта або лікаря. 

Проєкт є контрольованим, рецепти виписують лише на міжнародні некомерційні назви препаратів (МНН). Вибір торговельного найменування автоматизований та діє за принципами доступності та ціни.

Умови проєкту роблять неможливим призначення ліків, які не передбачені клінічними протоколами. 

Щороку українці залишають в аптеках близько 60 млрд грн

За оцінками МОЗ, щорічно українці залишають в аптеках близько 60 млрд грн, і понад 50% з них витрачають на ліки без доведеної ефективності та за необґрунтованими призначеннями.

Страховий поліс можна буде оформити з наступного року.

Довідково: З 1 жовтня програма «Доступні ліки» розширилася: тепер до програми реімбурсації включено 466 лікарські засоби для лікування серцево-судинних хвороб, діабету, профілактики інсультів та інфарктів, бронхіальної астми, епілепсії, розладів психіки та поведінки. Цього року за програмою «Доступні ліки» компенсовано 963 мільйони гривень.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень