Лікарі спростували поширені стереотипи про лікування застуди

Реально працюють хіба що антипіретики та рясне тепле пиття

Лікарі перерахували поширені  помилки при лікуванні застуди вдома. Наприклад, вживання вітаміну С для профілактики або прискорення одужання насправді ніяк не впливає на стан хворого. А при зловживанні вітаміном може з’явитися ще й алергія. 

Також раніше вважалося, що для підтримки імунітету треба приймати настоянку ехінацеї. Але нещодавні дослідження показують, що ця харчова добавка не скорочує тривалість захворювання.

Антибіотики, нагадаємо, для лікування застуди не призначають. Вірусні інфекції антибіотиками не лікують, їх можуть призначати виключно у разі приєднання бактеріальної інфекції. 

Найдієвішими засобами для лікування застуди є рясне тепле пиття, відпочинок та у разі високої температури – приймати препарати для зниження жару.

Повідомлення про здоров'я мають суто рекомендаційний характер. У випадку виникнення проблем - звертайтеся до лікаря. Не займайтесь самолікуванням!

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Знайдено автомобільні номера

  Знайдено автомобільні номера ВК1273НА , ВК7773ВК

Більше оголошень