Лікарі спростували поширені стереотипи про лікування застуди

Реально працюють хіба що антипіретики та рясне тепле пиття

Лікарі перерахували поширені  помилки при лікуванні застуди вдома. Наприклад, вживання вітаміну С для профілактики або прискорення одужання насправді ніяк не впливає на стан хворого. А при зловживанні вітаміном може з’явитися ще й алергія. 

Також раніше вважалося, що для підтримки імунітету треба приймати настоянку ехінацеї. Але нещодавні дослідження показують, що ця харчова добавка не скорочує тривалість захворювання.

Антибіотики, нагадаємо, для лікування застуди не призначають. Вірусні інфекції антибіотиками не лікують, їх можуть призначати виключно у разі приєднання бактеріальної інфекції. 

Найдієвішими засобами для лікування застуди є рясне тепле пиття, відпочинок та у разі високої температури – приймати препарати для зниження жару.

Повідомлення про здоров'я мають суто рекомендаційний характер. У випадку виникнення проблем - звертайтеся до лікаря. Не займайтесь самолікуванням!

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень